Crown Lands predstavljajo 18-minutni progresivni ep “Starlifter: Fearless Pt. II”

foto: Andy Ford 2022
0 34

Crown Lands, kanadski progresivnorockovski duo, ki ga zastopata vokalist in bobnar Cody Bowles ter kitarist, basist in klaviaturist Kevin Comeau, predstavljata podrobnosti novega studijskega albuma “Fearless”, ki je napovedan za 31. 3. 2023, pri založbi Spinefarm Records/Universal Music Canada.

Album “Fearless” je že mogoče prednaročiti.

Ob napovedi novega albuma predstavljata Crown Lands 18-minutno kompozicijo, ki je prava mini epska progresivnorockovska suita z nazivom Starlifter: Fearless Pt. II. Spodaj lahko preverite single. Pred njim sta glasbenika, mdr. tudi že dobitnika Juno nagrade, predstavila singla Right Way Back in Context: Fearless Pt. I (oba spodaj).

Album “Fearless” bo vseboval devet skladb in je naslednik istoimenskega studijskega prvenca, ki je izšel leta 2020. Posnet je bil v studiu Universal v kanadskem Torontu, za producentsko krmilo pa je poprijel David Bottril (Rush, Muse, Tool, Mastodon). Album je nastajal v polletnem presledku, v krajših časovnih obdobjih, ki so ostajala na razpolago, med sicer intenzivnim koncertiranjem skupine. Crown Lands ne skrivata na novem albumu “Fearless” privrženosti surovi zapuščini blues rocka ter strastem, ki jih gojita do časov rojstva progresivnorockovskih vsebin sedemdesetih let.

Seznam skladb na albumu “Fearless”:
1. Starlifter: Fearless Pt. II
2. Dreamer Of The Dawn
3. The Shadow
4. Right Way Back
5. Context: Fearless Pt. I
6. Reflections
7. Penny
8. Lady Of The Lake
9. Citadel


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki