David Bowie – “A Divine Symmetry: The Journey to Hunky Dory”

Parlophone 2022
0 29

David Bowie bo deležen ponatisa svojega kultnega albuma “Hunky Dory”. Gre za razširjeno ‘de-luxe’ izdajo ponatisa, ki je naslovljena z “A Divine Symmetry: The Journey to Hunky Dory”.

Zaboj bo poleg albuma vseboval neizdane skladbe, domače demo posnetke, koncertne posnetke in več.

Verzija ponatisa, ki bo vsebovala 5. CD-jev, bo na razpolago 25. 11. 2022, pri založbi Parlophone, medtem ko bo vinilna verzija izšla 10. 2. 2023.

Založba Parlophone je najavo ponatisa pospremila z izidom neizdane verzije skladbe Kooks, ki je bila posneta v sklopu BBC-jeve oddaje oziroma radijskega šova “Sounds of the 70s with Bob Harris”. Preverite jo lahko spodaj.

Na prvem CD-ju se bodo nahajali Bowiejevi zgodnji demo posnetki skladb posnetih v hotelskih sobah kot mdr.  King Of The City, Right On Mother, How Lucky You Are (Miss Peculiar) in Tired Of My Life. Na drugem in tretjem CD-ju se bodo nahajali posnetki Bowiejevih nastopov v sklopu oddaj na Radiu BBC, kot mdr. v šovu Johna Peela “In Concert”. Zadnji CD bo vseboval alternativne mikse in druge verzije različnih skladb.

Poleg vsega tega se bo v zaboju nahajal še en CD z naslovom “An Alternative Journey Through Hunky Dory”. Gre za reanimacijo albuma z drugimi verzijami skladb, glede na originalne verzije albuma.

Zaboj bo vseboval tudi knjigo na 100 straneh v trdi vezavi, prav tako repliko Bowiejevih zapiskov na 60 straneh. Gre za ročne zapise set list, raznorazne zaznamke in seveda lastnoročno zapisana besedila.

Spremno besedo je pripravil veliki poznavalec lika in dela Davida Bowieja Tris Penna, svoje eseje pa so prispevali še Hunky Dory ko-producent Ken Scott ter dolgoletni Bowiejevi prijatelji: Geoff MacCormack, George Underwood, Dana Gillespie in kitarist Mark Pritchett.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki