Def Leppard predstavljajo video dejstev povezanih z albumom “High ‘N’ Dry”!

0 33

Def Leppard predstavljajo video z dejstvi in okoliščinami povezanimi z nastajanjem njihovega albuma “High ‘N’ Dry”, ki je originalno izšel leta 1981.

Video lahko v celoti predvajate spodaj.

V letih svojega nastanka, to je konec sedemdesetih, so Def Leppard hitro postali eden najbolj vročih izvajalcev, ki jih je dalo gibanje N.W.O.B.H.M. (New Wave British of Heavy Metal).

Za svoj drugi album “High ‘N’ Dry”, se je ikonska skupina iz britanskega Sheffielda, obrnila po producentske usluge na Roberta Johna “Mutt” Langea, ki je odigral vidno vlogo tudi pri oblikovanju multi-platinastega AC/DC albuma “Back In Black”.

Pevec Joe Elliot se teh časov prvega srečanja in sodelovanja z Robertom Langeom spominja takole: “Vse je delovalo skoraj kot vojaška disciplina, vendar pa je spravil iz vsakega člana skupine njegovo najboljšo predstavo v studiu in dosegel tisto, kar sami nikdar ne bi zmogli. Bili smo ‘surovi’, on pa nam je dal natanko takšno zvočno in glasbeno usmeritev, ki smo jo obupno iskali in potrebovali.”

Med nastajanjem tega albuma so Mutt in Def Leppard večino skladb razkosali na prafaktorje, jih prearanžirali, nekatere dele celo napisali povsem na novo, to pa je oblikovalo razpoznavni, bombastični in arensko-zvočni slog, ki je postavil Def Leppard na svetovni zemljevid rock ‘n’ rolla.

Elliott  dodaja, da je ta album učna lekcija skuine,i je z njim opravila orjaški slogvoni odklon, obenem pa zadržala udarnost in visoko profesionalnost: “To je bil začetek glasbene usmeritve, za katero smo stremeli in ji želeli slediti!”

“High ‘N’ Dry” se je ob izidu uvrstil na 38. mesto ameriške in 26. mesto britanske lestvice najbolje prodajanih albumov, skupina pa je z njim prvič v karieri okusila kaj pomeni komercialni uspeh.

Na fotografiji: Vokalist Joe Elliott med nastopom Def Leppard 3. 6. 2006 v sklopu festivala Gods Of Metal na milanskem prizorišču Idroscalo (Milano) v Italiji. RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane, foto: Bojan Horvat). RockLine recenzijo tega festivala, v sklopu katerega so nastopili Def Leppard kot predzadnji na seznamu nastopajočih (za Motorhead in pred Whitesnake), lahko preberete TUKAJ!


https://www.youtube.com/watch?v=Qj2_rIW2go0&feature=emb_logo
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki