Derek Sherinian (Sons Of Apollo) predstavlja naslovni single albuma “Vortex”

foto: Greg Vorobiov 2022
0 70

Derek Sherinian (Sons of Apollo, Black Country Communion, ex-Dream Theater), svetovno priznani klaviaturist, oziroma eden pomembnejših virtuozov, kar se igranja klaviatur tiče, ko govorimo o moderni eri rocka in metala, napoveduje novi album “Vortex”, ki bo izšel 1. 7. 2022, pri založbi InsideOutMusic.

Spodaj je na voljo prvi single za naslovno skladbo novega albuma v kateri sodeluje ikonski kitarist Steve Stevens (mdr. Billy Idol).

Album “Vortex” lahko že prednaročite.

Tudi na albumu “Vortex” sodeluje s Sherinianom legendarni britanski bobnarski as Simon Phillips, ki je s Sherinianom produciral album, prav tako pa komponiral nove skladbe. Na albumu sodeluje znova tudi izjemni basist Tony ‘The Fretless Monster’ Franklin.

Derek Sherinian komentira: “Zelo sem zadovoljen da lahko napovem izid mojega novega albuma ‘Vortex’. Simon in jaz iščeva na vsakem novem albumu vselej poti, da preseževa sama sebe in prepričan sem, da sva tokrat dosegla ta cilj.”

Naslednik albuma “The Phoenix” (2020, RockLine recenzija), vsebuje osem skladb, ki so zgrajene ob značilnem zvočnem kameleonstvu, v katerem se družijo elementi funka, progresivnega rocka in jazz glasbe. Sherinian je novi album pričel skladati, še preden je bil “The Phoenix” dokončan.

“Album ‘Vortex’ je nadaljevanje albuma ‘The Phoenix’”, pravi Sherinian in dodaja: “Kakorkoli že, pa čutim, da so kompozicije močnejše na novem albumu, ki bi ga v slogovnem oziru opisal kot moderni pristop do fuzije sedemdesetih, le s tršo tonaliteto.”

Sherinian je znova zbral presunljivi garnizon svetovnih mojstrov obvladovanja šest-strunske teorije. To so: Steve Stevens, Joe Bonamassa, Steve Lukather, Zakk Wylde, Sherinianov Sons Of Apollo kolega Ron “Bumblefoot” Thal, ki so z Sherinianom sodelovali že na njegovi preteklih studijskih izdelkih, je pa Sherinian poskrbel še za integracijo treh novih imen, ki sodijo v samo svetovno špico: Michael Schenker (ta vrača Sherinianu uslugo za svoj MSG album Immortal), svetovni jazzovski velemojster Mike Stern in Nuno Bettencourt (Extreme).

Seznam skladb na albumu “Vortex” se glasi:
1. The Vortex feat. Steve Stevens
2. Fire Horse feat. Nuno Bettencourt
3. Scorpion
4. Seven Seas feat. Steve Stevens
5. Key Lime Blues feat. Joe Bonamassa, Steve Lukather
6. Die Kobra feat. Michael Schenker, Zakk Wylde
7. Nomad’s Land feat. Mike Stern
8. Aurora Australis feat. Bumblefoot


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki