Destiny’s End z vinilnima ponatisoma obeh studijskih albumov!

DESTINY'S END
0 65

Pri Italijanski založbi Jolly Roger Records bodo poskrbeli za vinilna ponatisa obeh studijskih albumov kultne ameriške heavymetalske zasedbe Destiny’s End. To sta “Breathe Deep The Dark (1998)” in “Transition” (2001), ki sta originalno izšla pod okriljem založbe Metal Blade Records. Oba albuma sta bila doslej dostopna le v CD formatu.

Naj orišemo kratko zgodovino skupine za vse tiste, ki je nemara ne poznate. Destiny’s End so bili heavymetalska zasedba ustanovljena v Los Angelesu leta 1997. Postavo so zastopali trije nekdanji New Eden člani: kitarist Dan DeLucie, basist Nardo Andi in bobnar Brian Craig, tem pa sta se priključila Helstar vokalist James Rivera in mladi ter sila obetavni kitarski up Perry M. Grayson. Med letoma 1997 in 2001 so Destiny’s End bivali pod okriljem založbe Metal Blade Records, pri kateri so izdali dva studijska albuma ter opravili turneje tako po ZDA, kot tudi v Evropi, odre pa so delili v družbi skupin: Iced Earth, Nevermore, Mercyful Fate, Sacred Steel in Wardog. Evrospka turneja je kulminirala v vrhunec, ko so Destiny’s End nastopili v sklopu ikonskega nemškega heavy metal festivala Wacken Open Air.

Destiny’s End so igrali unikatno različico tehničnega, melodičnega heavy metala, ki je bil silno hiter in abraziven, saj je ponotranjal tradicionalno držo pridobitev ameriške šole olds school speed metala. Skupina je za svoj navdih štela: Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden, Mercyful Fate, Savatage, Sanctuary, Fates Warning in Death, obenem pa razvijala glasbeno edinstvenost.

Ponatis LP-ja “Breathe Deep The Dark” bo prvič vseboval tudi izgubljeno skladbo skupine Thief Of Life, ki je bila pripravljena za izdajo albuma na japonskem trgu, do česar pa nikoli ni prišlo. “Breathe Deep The Dark” je ko-produciral Bill Metoyer, sicer legendarni “hišni” producent založbe Metal Blade Records.

Ponatis LP-ja “Transition” bo “zver posebne sorte”. Vseboval bo namreč originalni miks iz marca 2000, ki ga je skupina ustvarila skupaj s producentom Joeom Floydom v studiu Silver Cloud. Le tega je založba Metal Blade Records zavrnila. Album, ki je ugledal luč sveta leta 2001 je zmiksal za originalni izd nemški producent Achim Köhler, brez da bi skupina lahko kakorkoli vplivala na samovoljno potezo založbe.

Oba ponatisa je masteriziral za vinil Patrick Engel, vsebujeta pa tudi obširna eseja, ki ju je prispeval kitarist skupine Perry Grayson.

Po izidu albuma “Transition” so Destiny’s End prenehali z delovanjem. Kitarist Dan DeLucie se je priključil pokojnemu vokalistu Michaelu Grantu (ex-Onward) s katerim sta izdala dva Crescent Shield albuma. Perry Grayson je skupaj s članom zasedbe Cirith Ungol Gregom Lindstromom ustanovil rustikalni heavy rock power trio Falcon, ki je izdal dva albuma, in sicer “Falcon” (2004) ter “Die Wontcha” (2008). Grayson se je pridružil tudi Solstice kitaristu Richu Walkerju v Walkerjevem projektu Isen Torr. Bobnar Brian Craig se je kasneje pridružil heavy metalcem Seven Witches, ki jih je vodil kitarist Jack Frost (Savatage) in pri katerih je sodeloval nekaj časa tudi James Rivera. Slednji je v letih, ki so sledila, obnovil Helstar s katerimi je nekajkrat obiskal tudi Slovenijo.


Destiny’s End – Breathe Deep The Dark (1998)
Destiny’s End – Transition (2001)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki