Clive Nolan in Oliver Wakeman sta izdala video za skladbo “Coming To Town”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 53

Clive Nolan in Oliver Wakeman – neo-progresivna rockovska naveza dveh sijajnih britanskih klaviaturistov-, predstavljata novi besedilni video za skladbo Coming To Town. Ta skladba izhaja iz skupnega albuma obeh glasbenikov z naslovom “Jabberwocky”, ki je izšel leta 1999. Ta album bo del prihajajočega trojnega CD zaboja z naslovom “Tales By Gaslight”, ki bo izšel pri Burning Shed 23. 4. 2021.

Na skladbi Coming To Town so kot posebni gostje sodelovali vokalist Bob Catley (Magnum), vokalist Tracy Hitchings (Landmarq), pokojni Yes kitarist Peter Banks in English Rock Ensemble bobnar Toner Fernandez.

Clive Nolan in Oliver Wakeman sta pred časom predstavila tudi video za skladbo Why Do You Hate Me? (spodaj).

“Tales By Gaslight” bo vseboval remasterizirani verziji obeh Nolan/Wakeman albumov, ki sta danes postali klasiki neo-progresivnega rocka “Jabberwocky” in “The Hound Of The Baskervilles”, poleg pa bo dodan še tretji plošček “Dark Fables”. Zaboj bo spremljala 16 stranska knjižica in tri ločene naslovnice vseh ploščkov.  Na “Dark Fables” se bo nahajalo preko 30 minut glasbe, ki je bila namenjena tretjemu albumu oziroma projektu “Frankenstein”, ki pa sta ga Wakeman in Nolan kasneje opustila. Preostali prostor na tretjem ploščku bo zapolnjen z materialom, ki ga glasbenika nista uporabila med snemanjem albuma “The Hound of The Baskervilles”. To sta skladbi The Man Called Sherlock, ki je pravzaprav izvirna verzija kasnejše Overture in pa 221B, navdahnjena po famoznem naslovu stalnega prebivališča Sherlocka Holmesa.

“Tales By Gaslight” lahko že prednaročite.

Na fotografiji: Clive Nolan med nastopom Pendragon 17. 5. 2016, v dunajskem klubu Szene (Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki