Divje jezero predstavljajo video in single “Scritto” tudi v daljši angleški verziji!

foto: Tine Mažgon 2020
0 95

Zasedba Divje jezero je prejšnji teden izdala novi singel in video za skladbo z naslovom “Scritto”. Po novem pa fantje iz Idrijskih koncev objavljajo daljšo verzijo skladbe (extendet version) in videa, prvič tudi v angleškem jeziku. Obe verziji sta dostopni spodaj.

Skladba Scritto je bila posneta “od doma”, vsak v svojem studiu, za zvok pa je poskrbel bobnar in avtor glasbe Luka Čibej. Obe verziji skladbe sta pospremljeni tudi z videospotom, pod taktirko njihovega že skorajda sedmega člana benda Tineta Mažgona, ki so ga posneli v opuščeni kovačiji Idrijskega rudnika.

“Za snemanje videa smo si nenamerno izbrali najhladnejši dan v aprilu. Poleg izredno nizkih temperatur nas je sredi snemanja ujel snežni vihar. Veter je pihal skozi razbita okna stare kovačije. Kljub besu narave smo snemanje s pomočjo Tinetove energije in entuziazma uspešno zaključili”.

Skladba je na voljo tudi na vseh večjih portalih za pretočne vsebine.

Band:
Alen Bogataj – bass guitar
Luka Čibej – drums, percussion, back vocals
Aleš Golja – electric, acc. guitar
Žiga Kovačič – hammond, rhodes, moog
Tomi Peljhan – sax, back vocals
Žan Sedej – vocals

glasba, aranžma in besedilo: Luka Čibej
dodatni aranžmaji: Alen Bogataj, Aleš Golja, Žiga Kovačič
oblikovanje zvoka: Luka Čibej
video, snemanje in montaža: Tine Mažgon

Divje jezero je zasedba, doma iz Idrije, ki že več kot deset let navdušuje s svojim glasbenim avanturizmom. Ko je še kot dete izplavala iz Divjega jezera (2009), se je podala v Mestni vrvež (2015), po Pobegu iz blodnjaka (2017) pa je naposled stopila Korak iz okvirjev! Album, ki ga je izdala založba Celinka, je njen tretji studijski v presledku petih let, z njim je zasedba zrasla v sekstet, integrirala v svoje vrste vokalista ter z novim albumom zgolj potrdila svojo nezlomljivo vero v lastno glasbeno vizionarstvo, temelječo na krepostnem navdihovanju nad svetovnimi pridobitvami progresivnega rocka in artrockovske fuzije.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki