26. Jazz Cerkno 2021 mednarodni festival

Letošnji festival Jazz Cerkno bo tokrat potekal sredi julija, in sicer na istem prizorišču kot lani, na parkirišču pri Stari ETI, ki je le deset minut hoje iz centra mesta. Med 15. in 17. julijem bomo lahko prisluhnili nastopom desetih mednarodnih in slovenskih zasedb, ki bodo postregle s sila raznolikim naborom jazzovskih muzik. Od takih, ki se spogledujejo s tradicionalno in klasično glasbo prek eksperimentalnih pristopov, ki obsegajo tako elektroniko kot minimalizem, do svobodnjaške improvizacije in domiselnega naslanjanja na jazzovsko preteklost.

Na odru našega festivala se bodo zvrstili glasbenice in glasbeniki iz ZDA, Švedske, Grčije, Italije, Avstrije, Poljske, Srbije in Slovenije. Vsi domači jazzisti se bodo predstavili z mednarodnimi zasedbami, ki bodo imele v Cerknem premierni slovenski nastop. Prvič v Sloveniji pa bomo slišali tudi večino mednarodnih zasedb. Poleg glavnega programa, ki bo potekal pod pokritim šotorom, smo tako kot vsa leta doslej pripravili še bogat spremljevalni program z razstavo, okroglo mizo, dodatnimi koncerti in delavnicami. Vstopnice so že v prodaji!

Se uidma na 26. izdaji festivala Jazz Cerkno!

Četrtek, 15. julij

Fresh Dust Trio & Antonio Borghini (SI, RS, IT)
Jaka Berger (bobni, objekti), Samo Šalamon (ak. kitare), Marina Džukljev (preparirani klavir), Antonio Borghini (kontrabas)

More Low Than Low Quintet (SI, IT)
Matjaž Bajc, Žiga Golob, Giovanni Maier (kontrabas), Mimo Cogliandro, Marco Colonna (basovski klarinet)

Naked (RS)
Branislav Radojković (el. bas), Đorđe Mijušković (violina), Goran Milošević (bobni, tolkala), Ivan Teofilović (klarinet, saksofon), Đorđe Kujundžić (baritonski in altovski saksofon, klarinet)

Petek, 16. julij

Zlatko Kaučič: Pogum pogumnih (SI, IT)
Zlatko Kaučič (glasba in vodenje)
Tilen Kravos, Anton Lorenzutti, Ajk Vremec (el. kitara, efekti), Timi Vremec (el. bas), Matjaž Bajc (kontrabas), Žiga Ipavec, Tomi Novak, Robi Erzetič (bobni, tolkala)
gostje: Achille Succi (altovski in basovski klarinet), Ivan Pilat (baritonski saksofon), Flavio Zanuttini (trobenta, efekti)

ALSO (AT)
Katharina Ernst (bobni, objekti), Martin Siewert (el. kitare, elektronika)

Jaimie Branch: FLY or DIE (US)
Jaimie Branch (trobenta, glas), Lester St Louis (čelo), Jason Ajemian (kontrabas), Chad Taylor (bobni, mbira)

Sobota, 17. julij

Czajka & Puchacz (SI, PL)
Kaja Draksler (preparirani klavir, tolkala), Szymon Gasiorek (bobni, tolkala, elektronika)

Tania Giannouli Trio (GR)
Tania Giannouli (klavir), Andreas Polyzogopoulos (trobenta), Kyriakos Tapakis (lutnja)

Tell No Lies (IT)
Edoardo Marraffa (tenorski in sopraninski saksofon), Filippo Orefice (tenorski saksofon), Nicola Guazzaloca (klavir), Luca Bernard (kontrabas), Andrea Grillini (bobni)

Angles 8 (SE)
Martin Küchen (altovski saksofon), Goran Kajfes, Magnus Broo (trobenta), Mats Äleklint (pozavna), Torbjörn Zetterberg (kontrabas), Alexander Zethson (klavir), Mattias Ståhl (vibrafon), Konrad Agnas (bobni)

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.
Spremljevalni program in več informacij sledi v naslednjih dneh.

Date

Jul 15 - 17 2021
Expired!

Time

17:00 - 23:00

Location

Stara ETA
Cerkno, Slovenija

Organizer

Zavod Jazz Cerkno
Email
[email protected]
Website
http://www.jazzcerkno.si/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki