Clutch, Zagreb (Tvornica kulture), Hrvaška

Clutch (plus Greenlung & Tigercub)
Zagreb, Tvornica kulture, Hrvaška
petek, 25. 11. 2022, ob 20.00 uri

Cena vstopnic do vključno z 31. 10. 2022 znaša 200 kn, od 1. 11. 2022 do 24. 11. 2022 220 kn, na dan koncerta pa 240 kn.

Nakup vstopnic na sistemu Eventim.hr
Nakup vstopnic na sistemu Eventim.si

Clutch, kultni stoner rockerji iz Marylanda, se ob koncu letošnjega novembra vračajo ponovno v Zagreb. V zadnjih letih so postali silno priljubljeni na Hrvaškem, saj je vsak njihov obisk skoraj takoj v naprej razprodan. Ameriški ‘underground’ prvaki stoner rocka, bodo tako nastopili ponovno v zagrebški Tvornici kulture v petek 25. 11. 2022.

Premierni zagrebški obisk zasedbe Clutch sega v leto 2016. Ta je bil sprva načrtovan v zagrebškem klubu Moćvara, pri čemer je bil razprodan v vsega štirih dneh. Zato je bil prestavljen v večje prizorišče Tvornico kulture, ki pa je bila prav tako povsem razprodana že pičli mesec pred koncertnim nastopom. Po koncertu so Clutch izpstavili, da je sodil njihov prvi obisk Hrvaške med najljubše koncertne izkušnje, ki so jih doživeli na turnejah v zadnjih letih, zato so bili ponovno povabljeni na odre naše južne sosede, kjer so ponovno nastopili v Tvornici kulture leta 2018. Takrat so koncert razprodali tri tedne pred samim dogodkom. 25. 11. 2022 bodo tako Clutch v sklopu nove turneje še tretjič obiskali Zagreb!

Clutch so ustanovili leta 1991. v mestu Germantown (Maryland) Neil Fallon (vokal), Tim Sult (kitara), Dan Maines (bas kitara) in Jean-Paul Gaster (bobni). Do danes so Clutch izdali dvanajst studijskih albumov, pri tem pa sodelovali z nizom velikih imen na glasbeni sceni, sčasoma pa prerasli v zelo verjetno najbolj prepoznavne nosilce žanra imenovanega ‘groove’ rock, ki sodi v enega izmed podžanrov stoner rocka. Resni preboj je skupini prinese leta 2001 album “Pure Rock Fury”, večji nivo prepoznavnosti na ameriški sceni pa so jim v tistem času prinesli singli Careful With That Mic, Immortal in Open Up The Border, ki so dosegali zavidljiv predvajanje na radijskih frekvencah ameriških rock postaj. Definitivno afirmacijo na mednarodni sceni, pa so prinesli skupini albumi “Blast Tyrant”, “Robot Hive/Exodus” in “From Beale Street To Oblivion”, ki so izšli v letih 2004, 2005 in 2007. Hrvaško so prvič obiskali leta 2016, v sklopu takratne turneje, pa so promovirali album “Psychic Warfare”, drugič pa leta 2018, ko so promoviral enega najboljših albumov kariere “Book Of Bad Decisions”. v letošnjem letu  so Clutch izdali album “Sunrise on Slaughter Beach”, ki jih bo tako pripeljal še tretjič na Hrvaško.

Osebev invalidskih vozičkih imajo prost vstop, njihov spremstvo pa je dolžno vstopnice kupiti. Prav tako je vstop na ta koncert brezplačen za otroke do sedem let starosti (ob spremstvu staršev).

Organizator je že konec letošnjega septembra objavil, da je trenutni koncert razprodan v 70% kapacitet Tvornice kulture ter da pričakuje, da bo tudi tretji obisk skupine še pred datumom dogodka popolnoma razprodan.


Date

Nov 25 2022
Expired!

Time

20:00 - 23:55

Location

Tvornica Kulture
Šubićeva ul. 2, 10000, Zagreb, Hrvaška
Website
https://www.tvornicakulture.com/kontakt/
LAA (Los Angeles Agency)

Organizer

LAA (Los Angeles Agency)
Website
https://www.laa.hr/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki