Heilung (Eivør, Lili Refrain) Ljubljana (L56) Slovenija

KD VESELI DIHURČKI, ŠKUC ROPOT in VS PRODUKCIJA predstavljajo: HEILUNG!

Vstopnice že prek sistema MojeKarte!

Cene v predprodaji: 40 evrov stojišče, 50 evrov VIP loža (sedišča v zadnjem delu dvorane – samo 170).

Severnoevropska folk senzacija v Litostroju, dvorani L56

5. decembra 2022 se bo v dvorani L56 v Ljubljani ustavila zasedba Heilung.

Heilung ali ”celjenje” oziroma ”zdravljenje” je v osnovi trio, ki ga je leta 2014 ustanovil Kai Uwe Faust, glasbenik nemškega porekla. Pred tem se je že uveljavil kot eden redkih specializiranih ”tatoo artistov”, ki se ukvarjajo s poustvarjanjem starodavnih nordijskih tehnik in motivov, ljubezen do nordijske zapuščine pa se mu je odprla s šamanskimi obredi, katerih se je udeležil kot še takrat glasbeno uporniški mladenič, ter preko zgodovinarskih navdušencev, ki so poustvarjali predvsem vikinško zgodovino. Prav vse to je vplivalo na njegovo glasbeno vizijo, ki sta mu jo pomagala bolj izoblikovati še danski producent Christopher Juul in norveška pevka Maria Franz, ki sta prej delovala v zasedbi Euzen.

Heilung je glasbeno precej težko opredeliti, zato se je uveljavil precej sproščen in na trenutke zavajajoč izraz ”experimental folk”. Vsekakor ne gre za vsakdanje poslušanje, saj glasbo namesto z modernimi inštrumenti Heilung tvorijo z inštrumenti, ki naj bi jih uporabljali že v kameni dobi (kosti, palice, bobni, piščali) oziroma pozneje v srednjem veku. Čeprav gre za severnoevropski kolektiv, se v glasbi poslužujejo tudi indijskih in drugih glasbil, se pa besedilno vrtijo okrog starih različic germanskih jezikov, vokalno pa med drugim prevladuje tudi tibetansko grleno petje.

Sami pravijo, da je njihova glasba, čeprav na trenutke precej težka, namenjena magičnemu potovanju v notranji mir, kar se navezuje na prej omenjene spiritualne in šamanske izkušnje. Na odru to okrepijo na samo z večštevilno zasedbo, temveč tudi z neverjetno kostumografijo in sceno.

Vsekakor gre za izkušnjo, kot je še niste doživeli – če ste oboževalci zasedb Wardruna, novejših Ulver ipd., potem je tole za vas. Prav tako pa tole priporočamo vsem glasbenim entuziastom in entuziastkam, ki vedno iščejo nekaj novega.

Kot predskupini se bosta predstavili dve glasbenici, iz Ferskih otokov Eivør Pálsdóttir, znana tudi kot Eivør in Lili Refrain iz sosednje Italije, oz. Rima.

In kaj bi lahko bilo boljšega za začetek pravljičnega decembra?

Vstopnice so že na voljo!

 

HEILUNG

https://www.facebook.com/amplifiedhistory

https://www.season-of-mist.com/bands/heilung/

https://www.youtube.com/watch?v=64CACoHNBEI

EIVØR

https://www.facebook.com/eivormusic

https://open.spotify.com/artist/2dB4ya2W1Gvng8gjWSPu2H

https://www.youtube.com/watch?v=beCT3wOErp0

LILI REFRAIN

https://www.facebook.com/lilirefrain

https://lilirefrain.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/watch?v=AO3kg_b6GGk

Dogodek je prestavljen iz Hale Tivoli v novo dvorano L56 (Litostrojska 56, Ljubljana). Vstopnice kupljene za parter ter tribuno zahod veljajo v novi dvorani za PARTER, ne veljajo za VIP sedišča. Vstopnic ni potrebno menjati.

The event is moved from Hala Tivoli to new venue L56 (Litostrojska 56, Ljubljana). Tickets bought for seating area Tribuna Zahod are valid for standing positions in the new venue and not for VIP seating. No need to change tickets.


Date

Dec 05 2022
Expired!

Time

20:00 - 23:55
KULTURNO DRUŠTVO VESELI DIHURČKI

Organizer

KULTURNO DRUŠTVO VESELI DIHURČKI
Website
https://www.dirtyskunks.org/

Other Organizers

ŠKUC Ropot
ŠKUC Ropot
Website
https://www.skuc.org/ropot/
VS PRODUKCIJA, organizacija prireditev, d.o.o
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki