Jethro Tull Ljubljana (Hala Tivoli) Slovenija

Jethro Tull
Ljubljana, Hala Tivoli, Slovenija
sobota, 3. 6. 2022, ob 20.00 uri

Nakup vstopnic!

Skupina Jethro Tull je ena izmed največjih rock skupin, predstavlja pa svojevrsten fenomen v zgodovini popularne glasbe. Protagonist skupine Ian Anderson je prvi, ki je povezal flavto z rock glasbo. Pesmi so mešanica hard rocka, bluesa, jazza ter starih ljudskih tradicij s severa britanskega otočja. V sredini sedemdesetih let prejšnjega stoletja so bili eni najbolj uspešnih rock skupin – njihovi tekmeci so bili Led Zeppelin, Elton John ter Rolling Stones.

V ljubljanski Hali Tivoli so prvič nastopili 15. aprila leta 1975, tja so se vrnili še enkrat, in sicer maja leta 2000. Štiri leta kasneje, leta 2004, se je Ian Anderson vrnil v Ljubljano, natančneje na koncert Tinkare Kovač v Cankarjev dom, kjer je nastopil kot poseben gost. Za tem se je Tinkara pridružila Ianu in njegovim raznolikim zasedbam v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem še deset krat.

Progresivni rockerji so 28. januarja 2022 pri založbi Insideout Music izdali že 22. album, ki so ga poimenovali The Zealot GeneAlbumu se je takoj uspelo prebiti med deset najbolje prodajanih albumov na britanski glasbeni lestvici, kjer je zasedel skupno 9. mesto. V karieri so izdali 30 studijskih in live albumov, ki so jih prodali v več kot 60 milijonov izvodih. Za njimi je več kot 3000 koncertov, ki so jih odigrali v 40 državah, na leto so odigrali po 100 koncertov.

Leta 1968 se je skupina mladih glasbenikov iz Velike Britanije, z veliko željo po ustvarjanju kot načinu preživetja, iz rodnega Lutona odpravila v severni del Londona. Skupna jim delili so si ljubezen do blues glasbe ter do raziskovanja ostalih glasbenih zvrsti. Zelo kmalu so začeli dobivati majhno vendar zelo entuziastično občinstvo. Nastopali so po različnih pubih in klubih v južni Angliji. Do preboja je prišlo z nastopom v takrat znamenitem klubu Marquee v londonski četrti Soho.

Ian Anderson ima s Slovenijo posebno vez, ki sta jo spletla s Tinkaro Kovač. Junija se progresivni rockerji v Halo Tivoli vračajo po več kot 23. letih.

zasedba na aktualni turneji:
Ian Anderson: flavta, vokali & akustična kitara
Joe Parrish-James: kitara & vokali
Scott Hammond: bobni
John O’Hara: klaviature & vokali
David Goodier: bass kitara & vokali


Date

Jun 03 2023
Expired!

Time

20:00 - 21:55
Hala Tivoli

Location

Hala Tivoli
Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana
Website
https://www.sport-ljubljana.si/Park_Tivoli_Hala_Tivoli/
MARS Music

Organizer

MARS Music
Phone
(01) 200 76 60
Email
dallas@t-2.net
Website
https://www.facebook.com/marsmusic.si
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki