My Chemical Romance – Budapest

Napoved ponovnega sestava po šestletnem premoru je počila kot bomba na svetovni alternativni rock sceni: My Chemical Romance so se leta 2019 vrnili na koncertne odre in tako revitalizirali svojo ogromno bazo oboževalcev, ki se imenuje “The Black Parade”.

My Chemical Romance so nazadnje v Budimpešti nastopili še pred svojim prvotnim razpadom, torej več kot desetletje nazaj!

 

O My Chemical Romance:

Skupina iz New Jerseyja je bila ustanovljena okoli pevca Gerarda Waya leta 2001, čeprav so uradno nastopili kot zasedba leta 2002 z izdajo prvega LP-ja “I Brought You My Bullets, Your Brought Me Your Love”. Toda preboj, “My Chemical Romance Explosion”, je prišel šele z naslednjim albumom “Three Cheers For A Sweet Revenge” leta 2004. Ta uspeh se je zdelo, kot da se je zgodil čez noč, skupino je moralo na koncerte peljati policijsko spremstvo, da bi premagali čakajoče množice oboževalcev. Pet platinastih, tri zlate nagrade in skupno več kot 3,5 milijona prodanih albumov so My Chemical Romance naredili za nove zvezde alternativnega rocka.
Aprila 2006 je sledil “The Black Parade”, konceptualni album o smrti, ki je vseboval celo vlogo z Lizo Minelli v pesmi “Mama”. S skoraj petimi milijoni prodanih enot in enajstimi platinastimi nagradami se je MCR uvrstil med ene najpomembnejših rock zasedb 2000-ih. Spremljevalno turnejo so zaključili z največjim koncertom skupine v Mexico Cityju, pred več kot 20.000 oboževalci.
Četrti in zadnji studijski album do danes je “Danger Days: The True Lives Of The Fabolous Killjoys”, izdan leta 2010, ki vključuje naslovno pesem Boba Dylana “Desolation Row”. Tudi na turneji za ta album je bil vsak njihov koncert popolnoma razprodan, histerija okoli pevca Gerarda Waya, kitaristov Raya Tora in Franka Iera, basista Mikeyja Waya in takratnega bobnarja Boba Bryarja je prevzela resnične značilnosti Beatlemanije.
Potem, 22. marca 2013, šok za vse oboževalce My Chemical Romance: novica o razpadu je bila objavljena – konec ere! Neuradno so se člani skupine ponovno srečali leta 2016, a ponovni sestav benda je bil uradno objavljen šele leta 2019 – skoraj v prvotni zasedbi: razen bobnarja Jarroda Alexandera, ki je nov na bobnih, so se vrnili vsi ustanovni člani. In kmalu je napočil čas: junija 2022 bo My Chemical Romance obudil “Black Parade” tudi v Nemčiji!

 

Tags:

Date

Jun 07 2022
Expired!

Time

20:00 - 23:55

Cost

€36.00
Budapest Park

Location

Budapest Park
Budapest, Soroksári út 60, 1095 Hungary
Website
https://www.budapestpark.hu/
New Beat

Organizer

New Beat
Website
https://www.facebook.com/new.beat.hu

Other Organizers

Budapest Park
Budapest Park
Website
https://www.budapestpark.hu/en
Vstopnice (Tickets)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki