Opeth (The Vintage Caravan), Zagreb (Tvornica kulture), Hrvaška

Opeth & predskupina The Vintage Caravan
Datum: ponedeljek, 26. 9. 2022, ob 20.00 uri
Lokacija: Zagreb, Tvornica kulture, Hrvaška

V prodaji je zadnjih 150 vstopnic!

220 kn (29.20 euro) do 11.09.
240 kn (31.80 euro) od 12.09. do 25.09.

260 kn (34.50 euro) na dan koncerta
Nakup vstopnic (slovenski Eventim)!
Nakup vstopnic (hrvaški Eventim)!

Legende švedskega progresivnega metala in ena najbolj pomembnih skupin ostre glasbe, sploh ko govorimo o zadnjih treh dekadah, govora je o velikih Opeth, se v ponedeljek, 26. 9. 2022, podajajo nasploh na svoj premierni hrvaški koncert, ko bodo nastopili v zagrebški Tvornici kulture.

Gre za ekskluzivni klubski koncert ter edini nastop skupine v tej regiji, kar prinaša privržencem edinstveno priložnost da preverijo formo Mikaela Akerfeldta in njegove ekipe. Mnogi glasbeni kritiki uvrščajo Opeth v samo špico najboljših skupin, ko govorimo o glasbeni virtuoznosti, pa tudi neobičajnosti glasbenega eksperimentiranja znotraj metalskega žanra.

Za Opeth je gomila studijskih izdaj, med njimi pa je še vedno aktualni “In Cauda Veneum” (RockLine recenzija), ki je izšel v septembru 2019, pri založbi Nuclear Blast Records v dveh različnih verzijah. Opeth so ga posneli v švedskem in angleškem jeziku. Opeth okarakterizirajo skozi kariero različne razvojne faze. Začeli so kot death metalci, zadnja leta pa so se osredotočili na preigravanje klasičnega progresivnega rocka in progresivnega metala, ki seo občasno spogleda tudi s koreninami, pri čemer zadržuje skupina od nekdaj tudi veliko naklonjenost z vpenjanjem elementov jazza v svoj prepoznavni glasbeni unikum.

Oboroženi z razkošnim diskografskim katalogom ter na svojem kreativnem glasbenem vrhuncu, veljajo Opeth danes za institucijo modernega progresivnega zvoka ter skupino, ki je navdahnil cel niz novih skupin, ki so sledile skupini.

Kot predskupina bodo odprli večer v Tvornici kulture pred Opeth sijajni islandski rockerji The Vintage Caravan.

Osebe v invalidskih vozičkih imajo vstop zastonj, spremstvo pa mora seveda svojo vstopnico nabaviti.

Otroci do sedem let imajo vstop zastonj, a morajo priti v spremstvu staršev.

Date

Sep 26 2022
Expired!

Time

20:00 - 23:55

Location

Tvornica Kulture
Šubićeva ul. 2, 10000, Zagreb, Hrvaška
Website
https://www.tvornicakulture.com/kontakt/
LAA (Los Angeles Agency)

Organizer

LAA (Los Angeles Agency)
Website
https://www.laa.hr/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki