Samael (supp. Diabolical) San Dona Di Piave (Revolver Club), Italija

Samael, predskupina Diabolical
Lokacija: San Dona Di Piave, Revolver klub, Italija
Datum: petek 29. 9. 2022, od 19.00 dalje

FaceBook dogodek!

Vstopnice v predprodaji 20,00€, na dan koncerta (blagajna) 25 ,00 €!

Samael so švicarske legende ekstremnega metala, ki sta jih ustanovila leta 1987 brata Michael “Vorph” Locher in Alexandre “Xytras” Locher.

Na prihajajoči novi turneji bodo Samael obhajali 25. let izida svojega četrtega albuma iz leta 1996, to je kultnega “Passage”. Album bodo na koncertnih nastopih Samael izvajali v celoti. Celotna turneja, ki bi se morala odviti še v lanskem letu, je bila sicer prestavljena na letošnji september.

Album “Passage” je na nek način eden bistvenih v karieri skupine, saj je na njem skupina posegla intenzivneje po integraciji klaviatur ter zvokov značilnih za žanr industrial metala, kar pomeni, da je postala bolj naklonjena tudi uporabi ritem mašin. Skupina je tako razrahljala svoje glasbeno vizionarstvo, ki je prej temeljilo na black metalu. Obenem so spremenili tudi tematiko sporočil v poeziji. Iz satanističnih tem so se obrnili proti kozmosu in okultom.

Kdor je skupino spremljal že v devetdesetih in več, kdor je spremljal MTV-jev Headbanger Ball, je lahko v programu te TV oddaje, večkrat spremljal videu za Samael single Jupiterian Vibe. V osnovi je bil Passage mipljen kot album z 17. skladbami, ki pa so jih fantje kasneje reducirali na 11. Preostale so našle prostor na albumu “Exodus”.

Kasneje se je izkazalo, da je postal album “Passage” ena temeljnih stvaritev, ki je odprla novo dimenzijo v svetu metala, saj so Samael z njo pričeli graditi mostove med black metalom in industrial metalom.

Pred nastopom Samael bodo odpirali koncertne večere švedski blackened death metalci Diabolical. Skupina ustanovljena v drugi polovici devetdesetih v švedskem mestu Sundsvall. Svoj zadnji in skupno peti studijski album “Eclipse” so Diabolical izdali leta 2019. Skupina slovi po bogatih in kompleksnih aranžmajih, ki v razgibanosti radi presenečajo, saj se od konvencionalnih struktur black metala večkrat konkretneje odklanjajo.


 

Date

Sep 29 2022
Expired!

Time

19:00 - 23:55
Revolver Club

Location

Revolver Club
Via John Fitzgerald Kennedy 39 30027 San Donà di Piave, Veneto, Italy
Website
https://discotecarevolver.com/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki