Toto (posebni gostje: Uriah Heep & Slade), Moosburg (Schlosswiese Moosburg), Avstrija

Toto in posebna gosta: Uriah Heep & Slade
petek, 19. 7. 2024,  vrata ob 17.00 uri / začetek ob 18. 30 uri
Moosburg (Možberk) / Schlosswiese Moosburg / Avstrija

Nakup vstopnic v predprodaji:
Eventim.si
Schlosswiesemoosburg.at

Facebook dogodek!

Toto, ameriška pop in art rock formacija, ki se je v karieri mdr. proslavila z brezčasnimi hit singli Africa, Rosanna, Hold The Line, Pamela, I Won’t Hold You Back, I’ll Be Over You, bo 19. 7. 2024 nastopila na avstrijskem koroškem, točneje v tamkajšnjem kraju Moosburg (slovensko Možberk), ki je lociran v bližini Celovca. Posebna gosta tega koncertnega dogodka sta legendarni rock zasedbi Uriah Heep in Slade.

Toto, ameriška pop rock, art rock in jazz fusion senzacija, ki je globalno zaslovela s četrtim studijskim albumom “Toto IV”. Ta je izšel leta 1982 in navrgel skupini nepozabne hit zimzelene Rossana (drugo mesto na Billboardovi hit lestvici), Africa (prvo mesto na Billboardovi hit lestvici) in balada I Won’t Hold You Back (deseto mesto na Billboardovi hit lestvici).

Toto sta ustanovila klavaiturist David Paich in bobnar Jeff Porcaro v Los Angleesu leta 1977 potem, ko sta lep čas sodelovala kot studijska glasbenika na albumih številnih izvajalcev. V novo skupino sta povabila še basista Davida Hungatea, kitarista Steva Lukatherja, klaviaturista Steva Porcara in pevca Bobbyja Kimballa. Ta postava je leta 1978 posnela in izdala studijski prvenec, ki je skupini navrgel hit Hold The Line.

Bend je skozi kariero doživljal množico transformacij postave, številne vzpone in padce, vendar ni prenehal z izdajo serije izvrstnih oziroma imenitnih studijskih albumov, zavoljo česar so tudi med zahtevnejšimi poslušalci glasbe izjemno cenjeni še danes. Skupina je v dolgoživi karieri, pa vse do danes prodala preko 40. milijonov studijskih albumov.

Potem, ko je kazalo, da je s skupino konec, je Steve Lukather, edini glasbenik, ki je preživel s Toto skozi celotno kariero skupine, kot njen stalni član vse vzpone in padce, oznanil, da se vračata na sceno skupaj s pevcem Josephom Williamsom.

Lukather in Williams sta oznanila, da se bo skupina pod imenom Toto odpravila v letu 2021 ponovno na koncertne odre, turneja pa se bo imenovala Dogz Of Oz. V postavo sta integrirala še basista Johna Piercea (Huey Lewis And The News, Pablo Cruise, sicer dolgoletni studijski glasbenik), bobnarja Roberta “Sputa” Searighta (Ghost-Note, Snarky Puppy), klaviaturista Dominique-a “Xavierja” Taplina (Prince, Ghost-Note), klaviaturista Steva Maggioro (Robert Jon & the Wreck) ter multi-instrumentalista Warrena Hama.

Ta ekipa je 25. 6. 2021 izdala nov koncertni album z naslovom “With a Little Help from My Friends”, s skupino pa je sodeloval v vlogi gosta tudi David Paich. Lukather je kasneje izjavil, da ne načrtuje snemanja novih Toto albumov v prihodnje, ostaja pa odprt za sodelovanje v različnih glasbenih projektih in v navezi z Josephom Williamsom.

V letu 2022 so Toto že izvedli turnejo po Severni Ameriki, na kateri so odpirali koncertne večere pred AOR ikonami Journey. Na izbranih terminih se je skupini priključeval na odru v vlogi gosta tudi David Paich. Istega leta so v poletju izvedli tudi Evropsko turnejo!

Za uvod v ta spektakularni koncertni dogodek pa bo več kot poskrbljeno. Pred Toto bodo nastopili Uriah Heep in Slade. Uriah Heep in Slade veljata za pionirski zasedbi, ki sta s svojo aktivnostjo v sedemdesetih odstirala široka obzorja v svet heavy metala in hard rocka, Slade pa so odgovorni tudi za kasnejši razvoj glam metala. Uriah Heep, britanska hard rock skupina se je za večno vrisala na zemljevid rocka  tudi z zimzelenima hitoma Lady in Black in Easy Livin.

Še pred  Uriah Heep pa bodo za uvod zaigrali svoj koncert veterani Slade, ki jih vodi edini originalni član, to je kitarist Dave Hill.

19. julija 2024 se lahko veselimo rockovskega večera na gradu Schlosswiese.


Date

Jul 19 2024
Expired!

Time

18:30 - 23:55

Location

Schlosswiese Moosburg
Website
https://www.schlosswiesemoosburg.at/
SEMTAINMENT GmbH & Co KG

Organizer

SEMTAINMENT GmbH & Co KG
Phone
+43 664 887 30 346
Email
office@seg.show
Website
https://www.semtainment.at/

Other Organizers

Barracuda Entertainment
Barracuda Entertainment
Phone
+43 1 522 522 0 11
Email
office@barracudamusic.at
Website
https://www.barracudamusic.at/
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki