Everdawn predstavljajo video “Silver Lining” – zunaj je album “Venera”

Frontiers Music Srl. 2023
0 26

Everdawn, ameriški simfonični power metalci iz New Jerseya, so 8. 12. 2023 izdali svoj tretji studijski album “Venera”. Album je izšel pri založbi Frontiers Music Srl.

“Venera” je razpoložljiv v različnih formatih in ga lahko že naročite.

Spodaj je na voljo video za single Silver Lining. Skupina je v letošnjem oktobru napovedala izid novega albuma z vodilnim singlom Cassiopeia, ki mu je v novembru sledil še single Century Black.

Začetki Everdawn segajo v marec 2014, ko so skupino s prvotnim imenom Midnight Eternal ustanovili Boris Zaks, Richard Fischer, Dan Prestup in Mike LePond. Slednjega poznamo kot basista progresivnometalskih virtuozov Symphony X. V začetku leta 2016 je skupina stopila pod okrilje Intromental menedžmenta in pri založbi Marquee/Inner Wound izdala svoj istoimenski studijski prvenec. Album je produciral Eric Rachel (Skid Row, Symphony X), miks in mastering pa opravil Tommy Hansen (Helloween, Pretty Maids, Jorn). Skupina e je odpravila na severnoameriško turnejo kot podpora Queensryche, temu pa sta sledili dve dolgi evropski turneji, na katerih so Everdawn nudili podporo švedskim Therion. Sledile so rokade v postavi, ekipi pa se je priključila Alina Gavrilenko – kandaska pevka ruskega rodu. Spomladi 2020 sklenejo Everdawn pogodbo s Sensory Records. 5. 3. 2021 izide drugi studijski album “Cleopatra”. Posnet je bil poleti 2019, miks in masterizacijo pa je opravil legendarni Dan Swanö (Opeth, Evergrey, Oddland, Omnium Gatherum itd.). Kmalu po izidu albuma “Cleopatra” zapusti skupino Mike Lepond, na njegovo mesto pa vstopi Alan D’Angelo. Skupina se odpravi na evropsko turnejo, kot podpora koncertnim nastopom slovitega Michaela Schenkerja. Istočasno nastaja novi glasbeni material za tretji studijski album “Venera”.

Album “Venera” je produciral, miksal in masteriziral v jeseni 2022 Jacob Hansen.

Seznam skladb na albumu “Venera” se glasi:
1. Cassiopeia
2. Century Black
3. Silver Lining
4. Karmic Partner
5. Northern Star
6. Justify The Means
7. The Promise
8. Crimson Dusk And Silver Dawn
9. Venera
10. Orion’s Belt
11. Images Everlasting
12. Samsara
13. Truer Words Ever Spoken
14. Beneath The Well
15. Century Black (Acoustic Version) (Bonus Track Japan)

Zasedba:
Alina Gavrilenko – vokal
Richard Fischer – kitara
Alan D’Angelo – bas kitara
Dan Prestup – bobni
Boris Zaks – klaviature

Več o Everdawn:
Facebook: https://www.facebook.com/EverdawnOffi…
Instagram: https://www.instagram.com/Everdawnoff…
YouTube:    / everdawnofficial  


Everdawn – “Venera” (Frontiers Music Srl., 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki