Fantastični reški trio The Black Room izdal singel »The Sun & The Moon«

foto: Kristina Barišić 2024
0 24

Potem, ko so lani s singlom ‘Future Memories’ napovedali izid istoimenskega albuma, svojo tretjo dolgo pričakovano izdajo, ki prihaja letos, je še pred tem reški indie rock trio The Black Room izdal novi singel in videospot ‘The Sun & The Moon‘.

Pesem raziskuje temo dvojnosti in prinaša tradicionalni nostalgični podpis skupine, obogaten s postapokaliptičnimi sinti in melanholičnim vzdušjem, ki poslušalcem obljublja še eno globoko čustveno doživetje. Vizualno pester in zanimiv videospot je ustvarila večkrat nagrajena reška režiserka Kristina Barišić. Njeno sodelovanje z bendom traja že vrsto let, rezultat pa so vizualne identitete, ki poudarjajo pristnost The Black Room na (domači) glasbeni sceni.

‘The Sun and The Moon’ ni le glasbeno popotovanje, ampak tudi refleksija sodobne družbe. Videospot izpostavlja sodobnega “Amorja” kot prispodobo današnjega časa in odnosov, hkrati pa razmišlja o temi ljubezni in hiperpospešenega življenjskega sloga, ki ljudi vedno bolj potiska v izolacijo. Kot sonce in luna v večni igri lova, Kupid s topimi puščicami vse težje dohaja današnji tempo digitalnega ustroja. Zaradi sodobnih ovir, kot so zasloni, nenehno drsenje in filtri na digitalnih platformah te puščice vse težje najdejo pot do srca, kar na koncu zanika samo bistvo Kupida.

The Sun and The Moon predstavlja še en pomemben korak za The Black Room, ki nadaljuje njihovo tradicijo ustvarjanja globokega in čustvenega glasbenega prostora. Ta singel ne le osveži njihov zvok, ampak tudi postavi temelje za nadaljnje raziskovanje tem, pomembnih za današnjo družbo.

Glasba, tekst in aranžma | Leo Ventin, Jakov Katalinić i Ivan Ritoša
Leo Ventin i Matej Zec (G.I.S. studio)
Producent | Darko Terlević

THE BLACK ROOM
Spotifiyhttps://open.spotify.com/artist/1aaF2KO4d98AvR9nK6UNiZ
YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCTjQFnLSyK5xDsHsurC4BCw
Deezerhttps://www.deezer.com/us/artist/3264751
Facebookhttps://www.facebook.com/TheBlackRoom
Instagramhttps://www.instagram.com/theblackroom_band/
Bandcamphttps://theblackroom-band.bandcamp.com


The Black Room – The Sun And The Moon (single, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki