Fate z digitalnim ponatisom albumov  “If Not For the Devil”, “Ghosts from the Past” in “V”!

Frontiers Music Srl.
0 31

Fate, kultni danski hadrockerji, bodo 1. 12. 2023 deležni digitalnega ponatisa treh studijskih albumov “If Not For the Devil” (2013), “Ghosts from the Past” (2011) in “V” (2006). Za ponatis bodo poskrbeli pri italijanski založbi Frontiers Music Srl.

Spodaj je na voljo besedilni video singla Butterfly, ki izhaja iz albuma “V”.

Ponatise vseh treh albumov, ki bodo vsebovali tudi dodatne skladbe, je že mogoče prednaročiti.

Fate so namero založbe Frontiers Music Srl. pospremili s sledečimi besedami: “Zelo smo veseli sodelovanja z založbo Frontiers Music in navdušeni nad prihajajočimi ponatisi. Zelo smo ponosni na vse tri albume in veselimo se, da bodo oboževalci, tako stari, kot novi, odkrili (ali ponovno odkrili) naše starejše albume.”

Po izidu četrtega albuma “Scratch’n Sniff” leta 1990 so Fate opravili več turnej! Samostojno pa tudi z rojaki Pretty Maids. Ko se je kitarist Mattias Eklundh odločil zapustiti skupino, da se posveti solo karieri, so Fate integrirali v svoje vrste talentiranega Sorena Hoffa s katerim so posneli nekaj demo posnetkov ter opravil nekaj koncertov. Žal so bila to zadnja dejanja skupine, ki je prešla leta 1993 v mirovanje.

Leta so minevala, spomin na Fate pa ni ugašal. Enajst let po zatonu so fantje dobili ponudbo za nastop na festivalu Deep Impact v bavarskem Münchnu, kar je rezultiralo v odločitvi skupine, da se reaktivira.

Per Johansson (vokal), Peter Steincke (bas kitara), Soren Hoff (kitara) in (začasni) bobnar Rasmus Duedahl so v Münchnu navdušili, po koncertu pa se je nemška neodvisna založba MTM Music odločila za ponatis dveh albumov skupine, in sicer “A Matter Of Attitude” julija 2004, ter zgoraj omenjeni “Scratch’n Sniff”, ki je ponovno izšel v lanskem letu.

Na krilih odličnega odziva s strani javnosti so se Fate odločili, da poizkusijo znova. V svoje vrste so sprejeli bobnarja Mikaela Kvista (iz švedske prog metal skupine Elsesphere). Tako je nastal album “V”. Tega je posnel in produciral Tommy Hansen, ki je poskrbel tudi za “Scratch’n Sniff”. Ne glede na to, da Fate ni bilo na prizorišču celih 16. let, je bil novi album odlično sprejet. “V” je ponudil enajst skladb superiorne muzikalnosti podkrepljene z nalezljivim vokalnim iztržkom Pera Johanssona (prej je bil znan kot Per Henriksen), spominjajočim na Jorna Landeja.

Albumu “V” sta sledila kasneje še ”Ghosts From the Past” (2011) in ”If Not For the Devil” (2013).


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki