Fortune predstavljajo video in single “Silence of the Heart”

Fortune 2019 (promo/press)
0 37

Fortune, kultna ameriška AOR zasedba, ki so na današnji petek, 8. 4. 2022, pri italijanski založbi Frontiers Music Srl. izdali novi studijski album “Level Ground”, predstavljajo uradni glasbeni video za single Silence of the Heart, ki ga lahko preverite spodaj.

Skupina je pred časom napovedala novi album s prvim singlom in videom za naslovno skladbo albuma, ki mu je sledil single za skladbo Orphaned In The Storm. Oba singla sta dostopna spodaj.

Na skladbi I Will Hold You Up, ki je prav tako uvrščena na novi album, sodeluje v vlogi posebnega gosta s skupino na klaviaturah Steve Porcaro (Toto).

Album “Level Ground” lahko že naročite.

Fortune so kultna AOR zasedba osemdesetih. Kultna zato, ker so izdali en izvrsten album leta 1985, potem pa izginili iz rock zemljevida. Malo je o njej napisanega, čeprav ljubitelji AOR in melodičnega rocka, ki globlje raziskujejo oba žanra, prav dobro poznajo to skupino, saj velja njen prvenec za eno najboljših plošč, ki so v tem žanru nasploh izšle v rajnkih osemdesetih. Govorimo o AOR dometu ameriških west-coast zasedb, ki so takrat na moč uspešno stapljaje hard rock s pop estetiko.  Da, tudi Fortune so se takrat učili malo od ABBA-e, malo do Boston, Styx, Journey in ne nazadnje, od Bonnie Tyler.

Sicer je bend že leta 1979 izdal svojo prvo ploščo. Tudi takrat se je skupina imenovala Fortune in tudi takrat se je album imenoval »Fortune«. A je bend v nadaljnjih letih prešel skozi konkretno zvočno in slogovno transformacijo, zato se je zdelo povsem smiselno, če štarta še enkrat povsem iz ničle. Od začetka. Z istim imenom. In istim imenom pravzaprav drugega studijskega albuma. Bend je še pred izidom prvenca (natančno gledano drugega albuma), torej točneje tri leta prej, pridobil na prepoznavnosti s skladbo Airwaves, ki jo je prispeval za film »Last American Virgin«. Album »Fortune« je imel ob izidu leta 1985, izjemen potencial. Ko je izšel, je bil širokogrudno sprejet ter bil deležen velike hvale glasbenih kritikov in širše javnosti. Vendar pa je v tistem času Camel/MCA Records, taista založba, ki je imela pod okriljem tudi Night Ranger in Guiffria, žal razglasila bankrot.  Skoraj 35. let po izidu prvenca, so Fortune leta 2019 izdali njegov naslednik z naslovom “II”, ki je izšel pri založbi Frontiers Music Srl. Studijskemu albumu je leta 2020 sledil še koncertni z nazivom “The Gun’s Still Smokin’”.

Seznam skladb na albumu “Level Ground” je sledeč:
1. Silence Of The Heart
2. Judgement Day
3. Dangerous Things
4. I Will Hold You Up
5. Riot In The Heartland
6. Orphaned In The Storm
7. I Should Have Known You’d Be Trouble
8. Hand In Hand
9. Level Ground
10. Lunacy Of Love

Zasedba:
Larry Greene – vokal
Richard Fortune – kitara, spremljevalni vokal, dodatne klaviature
Bob Emmet – klaviature
Ricky Rat – bas kitara
Mick Fortune – bobni

Več o Fortune:
https://www.facebook.com/fortunerockers/

#Fortune #MelodicRock #FrontiersRecords


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki