Gabe Serbian – bobnar skupine The Locust, preminil v 45. letu starosti

The Loucust (press/promo)
0 138

Gabe Serbian, bobnar skupine The Locust iz San Diega, ki je v karieri igral mdr. tudi za Cattle Decapitation, Dead Cross, Holy Molar, Head Wound City in Merzbow, je 30. 4. 2022 preminil v 45. letu starosti.

Vzrok smrti ni znan, spodaj pa lahko preverite uradno izjavo skupine The Locust.

Leta 1996 je Gabe Serbian soustanovil kultno deathgrind zasedbo Cattle Decapitation. Pri njih je igral eno leto bobne, potem pa presedlal na igranje kitare. Leta 1998 se je priključil The Locust. Sprva je pri njih igral kitaro, potem pa je znova prevzel mesto bobnarja.

Z The Locust je ostal do svoje smrti, svojo diskografijo pa je istočasno širil, kot član drugih skupin. Mdr. Holy Molar in Retox (dve rock zasedbi iz San Diega), nadalje je sodeloval z japonskim noise projektom Merzbow, nemškimi digitalnimi hardkoraši Alec Empire, mehiškim garažnimi punkerji Le Butcherettes ter italijanskimi math rockerji Zu. 

Gabe Serbian je bil tudi član dveh super hardcore zasedb: Head Wound City, kjer so sodelovali tudi člani zasedb Blood Brothers ter Yeah Yeah Yeahs, obenem pa njegov The Locust tovariš Justin Pearson ter Dead Cross, pri katerih je Serbian pel, v skupini pa so poleg njega in Pearsona sodelovali še nekdanji Slayer bobnar Dave Lombardo ter kitarist zasedbe Retox Michael Crain.

Serbian je Dead Cross zapustil leta 2016 zavoljo obligacij do družine, v skupini pa ga je zamenjal Faith No More in Mr. Bungle vokalist Mike Patton, ki je znova odpel vse vokalne dele in z Dead Cross leta 2017 izdal istoimenski studijski prvenec.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki