Günter Werno (Vanden Plas) napoveduje album “Anima One”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2011
0 30

Günter Werno, izkušeni klaviaturist in komponist, najbolj znan po svojem stažu pri dolgoživih nemških progresivnometalskih prvakih Vanden Plas, bo 10. 3. 2023 izdal album “Anima One”.

Gre za koncertni album izvedbe njegove simfonije v treh dejanjih, pri čemer so 13. 5. 2022 v njeni izvedbi sodelovali člani filharmoničnega orkestra Pfalzphilharmonie Kaiserslautern ter skupina Vanden Plas.

Gre za spektakularno fuzijo klasične glasbe in progresivnega rocka.

Günter orisuje idejo za nastanek “Anima One” takole: “11. 1. 2019 smo Vanden Plas sodelovali v izvedbi Jon Lordove ‘Concerto for Group and Orchestra’ v dvorani Fruchthalle v Kaiserslauternu. Christoph Dammann, vodja kulturnega programa dvorane, je prišel do mene in me povprašal, če bi lahko kaj podobnega znova uprizorili. Vendar pa je prosil če lahko namesto, da izvajamo priredbo del drugih izvajalcev, napišemo sami svojo glasbo. To je bil zame velik izziv, saj sem že ustvarjal orkestracije za rock in pop glasbo pa tudi muzikale v svoji karieri. Vendar pa še nikoli nisem pisal glasbe za orkester v klasičnem formatu in treh dejanjih. A še preden sem zapustil stavbo, sem že imel v glavi idejo za prvo dejanje. Sčasoma so se kosci sestavljanke pričeli zlagati v celoto.”

“Potem ko sem skomponiral glasbo na klavir in sekvencer, mi je končno uspelo napisati vse dele glasbe tudi na papir. Na tak način sem dobil še nekaj idej za nekatere instrumente ter tako v tem kreativnem procesu izpeljal še nekaj prilagoditev.”

“Izvedba tega dela 13. 5. 2022 je zame uresničitev sanj. Izjemen zaključek te avanture. Upam, da bo predstavljalo to delo podobno izkušnjo tudi vsem, ki bodo album poslušali.”

Spodaj lahko preverite uradni promocijski video!

“Günter Werno’s Anima One” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na “Günter Werno’s Anima One” se glasi:
CD
1. Tuning
2. 1St Movement – Animabilis
3. 2Nd Movement – Animosus
4. 3Rd Movement – Animato
5. Bows & Encore
DVD
1. 1St Movement – Animabilis
2. 2Nd Movement – Animosus
3. 3Rd Movement – Animato
4. Bows & Encore

Zasedba:
Pfalzphilharmonie Kaiserslautern – orkester
Günter Werno – klavir, orgle, sintetizator
Stephan Lill – kitara
Torsten Reichert – bas kitara
Andreas Lill – bobni
Andy Kuntz – vokal
Astrid Vossberg – vokal
Zborovsko petje: Charlotte Lisador, Lisana Werno, Ines Pawlowski

Koristne informacije:
https://www.facebook.com/gunter.werno

Na fotografiji: Günter Werno med nastopom Vanden Plas 25. 3. 2011 v klubu Szene sredi avstrijske prestolnice Dunaja (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki