Hamo & Tribute 2 Love – prvi (skoraj) live album ‘Iz4Kani skorlajv’!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
0 95

Končno je prišel dan, ko lahko Hamo & Tribute 2 Love napovedo datum izida svojega novega albuma! Njihov prvi živi oz. skoraj živi album z naslovom ‘Iz4Kani skorlajv’ bo luč sveta ugledal v soboto, 19. junija, že dan prej pa mu bo mogoče prisluhniti na streaming platformah. Kot so obljubili že pred časom, album izhaja na dan njihovega prvega live koncerta po dolgem času – soboto, 19.6., bodo nastopili na festivalu Urbano Dejanje v Ljubljani.

Album ‘Iz4Kani skorlajv’ je akustična, izštekana skoraj v živo posneta različica albuma ‘4K’, zadnjega studijskega albuma zasedbe iz leta 2019. Hamo & Tribute 2 Love so kakšno leto po izidu albuma ‘4K’ skladbe iz njega preoblekli v akustično obleko in jih vrnili nazaj v tisto njihovo prvinsko, surovo zvočno podobo, ko so bile kitare še izklopljene in še preden so v studiu in na studijskem albumu ‘4K’ zaživele v svoji končni podobi. Vrnili so jih nazaj v preteklost, v čas pred njihovo studijsko različico na albumu ‘4K’ in jim dodali nove, akustične dimenzije.
 
Načrt za leto 2020 je bil preprost: skladbe v akustični, izštekani obleki predstaviti občinstvu v živo, na malce drugačnih prizoriščih, kot smo jih sicer vajeni. Prvi izštekan koncert se je zgodil v Štihovi dvorani Cankarjevega doma. In ker je bil koncert tako dober, surov in tako nenavadno magičen, so Hamo & Tribute 2 Love po njem sklenili, da bodo prihajajoče koncerte snemali in izdali live album. A včasih se enostavno ne izide; in tokrat se ni izšlo. Dva koncerta sta se sicer res še zgodila, a materiala jim ni uspelo posneti (tudi tehnika kdaj zataji), nato pa so se naša življenja ustavila. Epidemija. Hamo & Tribute 2 Love so tako naredili edino, kar so lahko –  skladbe za album ‘Iz4Kani skorlajv’ so v živo posneli  v studiu, brez občinstva. Ni live, je pa zato skorlajv, a album je še vedno presneto dober.

Na album, ki bo 19.6. izšel na vinilu in 18.6. v digitalni različici, so Hamo & Tribute 2 Love umestili 8 skladb, ki jih v svoji uradni studijski različici že poznate. Prva med njimi je ‘Lažnivec (Povej ej)’, ki jo je bend v svet poslal pred kratkim kot najavni single. Lažnivcu sledijo še skladbe ‘Naprej’, ‘Prva vrsta’ in ‘Zbudi me iz dna’ na strani A, na strani B pa najdete nove, izštekane, skorlajv različice skladb ‘Ta zadn zemljan’, ‘Pomlad’, ‘Svoboda’ in ‘Lepe stvari’.
 
‘Ni lajv, je pa skor lajv. Kot leto življenja z virozo. Ni življenje, je pa skor življenje. Dokument časa,” o prihajajočem albumu pravi Matevž Šalehar – Hamo

Na albumu ‘Iz4Kani skorlajv’ sodelujejo:
Matevž Šalehar – Hamo – vokali in kitare
Denis Horvat (Duki) – instrumenti s tipkami in vokali
Uroš Škerl Kramberger (Hipi) – bas in baske
Martin Janežič (Buco) – bobni, tolkala in požvižgavanje
Peter Dekleva – kitare, čarovniške storitve

producent in mastering – Drago Popovič

Na gornji fotografiji: Hamo & Tribute 2 Love med nastopom 18. 8. 2018 na tolminskem sotočju in v nekih drugih časih (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dogodka, ki je bil vpet v program takratnega Motorcity festivala, lahko preverite TUKAJ.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki