Intervals se vračajo z novim albumom “Circadian” in predstavljajo prvi single “5-HTP”!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2017
0 57

Interval, kanadska djent in progresivnometalska vse-instrumentalna formacija, ki jo zastopa glasbeni vizionar, kitarist, komponist in producent Aaron Marshall, bo 13. 11. 2020 pri založbi Sheet Happens, ki je v lasti skupine Protest the Hero, izdala novi studijski album z naslovom “Circadian”.

Vsled intenziviranja promocijskih aktivnosti novega albuma na katerem bo skupno osem instrumentalnih skladb, predstavljajo Intervals tudi že prvi single in sicer za skladbo “5-HTP”, ki jo lahko preverite spodaj.

Aaron Marshall je v zvezi s skladbo “5-HTP” povedal sledeče: “Zelo sem navdušen ob dejstvu, da se nahajam tik pred izdajo novega albuma. Po dveh letih in pol koncertnih turnej in tem očitno vražjem letu, smo tu! “5-HTP” je jedrnat uvod v svet albuma “Circadian” in hitri odsev, ka prinaša novi album. Ko sem se približeval koncu snemanja novega albuma, sem začutil, da potrebuje album učinkovit uvodni del in kot rezultat tega, je nastala skladba “5-HTP”. Upam, da boste vsi uživali ob poslušanju prekurzorja nove avanture, ki je pred nami in komaj čakam, da predstavim še več glasbe v času, tik preden album izide!”

“Circadian” sta producirala Aaron Marshall in njegov v Torontu nastanjeni kolega Sam Guaiana (Silverstein, Obey The Brave, Like Pacific). Za Guaiano je album “Circadian” nasploh prvi vse-instrumentalni album, ki ga je kdaj koli produciral v svoji karieri. Prav tako je Circadian prvi Intervals album, ki je pretežno nastal v Torontu. Marshall se je tokrat, bolj kot kdaj koli prej v karieri, udejstvoval v procesih produkcije in zvočnega miksa.

Na albumu “Circadian” sta sodelovala bobnar Nathan Bulla in basist Jacob Umansky. Marshall je povabil na album tudi nekaj gostujočih glasbenikov. To so: Joshua De La Victoria (kitara), Marco Sfogli (kitara) in Antonio Hancock – a ka Saxi Rose (saksofon).

Album “Circadian” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na albumu “Circadian” je sledeč:
1. 5-HTP
2. Vantablack
3. Luna[r]tic
4. Lock & Key
5. Signal Hill
6. String Theory
7. D. O. S. E.
8. Earthing

Na fotografiji: Intervals med nastopom 16. 11. 2017 v ljubljanskem Orto baru (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki