Jani Liimatainen (The Dark Element, Insomnium, Sonata Arctica) predstavlja video in single “Breathing Divinity” ft. Bjorn ‘Spid’ Strid (Soilwork)

Frontiers Music Srl. 2022
0 70

Jani Liimatainen, finski kitarski virtuoz, znan po sodelovanju v formacijah The Dark Element, Insomnium in Sonata Arctica, je svoj novi samostojni studijski album “My Father’s Son” izdal 6. 5. 2022, pri založbi Frontiers Music Srl. Na albumu znova gostuje kopica glasbenikov in vokalistov.

Jani predstavlja novi video za tretji single pravkar izdanega albuma! Gre za skladbo Breathing Divinity, h kateri se je v vlogi gostujočega vokalista vključil Bjorn ‘Speed’ Strid, sicer Soilwork in Night Flight Orchestra pevec. Video lahko preverite spodaj.

Na albumu “My Father’s Son” gostujejo v vlogah vodilnih vokalistov: Björn “Spid” Strid (Soilwork, The Night Flight Orchestra), Tony Kakko (Sonata Arctica), Timo Kotipelto (Stratovarius), Anette Olzon (The Dark Element, Nightwish), Renan Zonta (Electric Mob), Pekka Heino (Brother Firetribe) in Antti Railio (Celesty, Diecell). Na albumu se v vlogi vodilnega vokalista preizkusi tudi Jani Liimatainen. Poleg naštetih vokalistov sodelujejo na albumu še: basist Jonas Kuhlberg (One Desire), bobnar Rolf Pilve (Stratovarius, Smackbound) in pianist Jarkko Lahti. Liimatainen je na albumu odigral kitare, klaviature in opravil programiranje. V vlogi posebnih gostov sodelujeta na albumu še klaviaturist Jens Johansson (Stratovarius, Rainbow, Dio) in saksofonost Janne Huttunen, ki sta prispevala vsak svoje solaže.

Seznam skladb na albumu “My Father’s Son”, ki ga lahko naročite, se glasi:
01. Breathing Divinity (vokal: Björn “Speed” Strid)
02. All Dreams Are Born To Die (vokal: Tony Kakko)
03. What Do You Want (vokal: Renan Zonta)
04. Who Are We (vokal: Timo Kotipelto)
05. Side By Side (vokal: Pekka Heino)
06. The Music Box (vokal: Renan Zonta)
07. Into The Fray (vokal: Timo Kotipelto)
08. I Could Stop Now (vokal: Anette Olzon)
09. Haunted House (vokal: Jani Liimatainen)
10. My Father’s Son (vokal: Antti Railio)

Glasbeniki, ki so sodelovali na albumu:

vokalisti
Pekka Heino
Tony Kakko
Timo Kotipelto
Jani Liimatainen
Anette Olzon
Antti Railio
Björn Strid
Renan Zonta

Instrumentalisti:
Jani Liimatainen – kitara, klaviature, programiranje
Jonas Kuhlberg – bas kitara
Rolf Pilve – bobni
Jarkko Lahti – klavir
Jens Johansson – solaže na klaviaturah
Janne Huttunen – solaže na saksofonu

spremljevalni vokalisti:
Petri Aho
JC Halttunen
Tony Kakko
Jani Liimatainen
Anette Olzon
Antti Railio
Björn Strid
Lassi Vääränen
Renan Zonta


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki