Jay Jay French pripravlja novo knjigo o Twisted Sister!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2016
0 42

Jay Jay French – kitarist glam metalskih ikon Twisted Sister, bo 21. 9. 2021 izdal pri založbi Rosetta Books novo knjigo o Twisted Sister z naslovom  “Twisted Business: Lessons From My Life In Rock ‘N’ Roll”.

Jay Jay French je soustanovil Twisted Sister, ki so prodali preko 20 milijonov izvodov albumov (v svetovnem merilu), skozi sedemdeseta se je ukvarjal z menedžerskim poslom ter podjetništvom, kasneje pa je s Twisted Sister v relativno kratkem času aktivnosti opravil kar 9.000 koncertnih nastopov v 40 državah.

 “Twisted Business” je knjiga ki združuje spomine in boj za preživetje Jay Jaya, ki je odraščal v New York Cityju skozi šestdeseta, kot prodajalec drog, postal kasneje tudi sam odvisnik. Ko se je odvisnosti otresel je bil pripravljen na velik komercialni uspeh s Twisted Sister, ki so postali ena najbolj uspešnih imen na heavy metalskem zemljevidu sveta.

Knjiga je nastala ob sodelovanju s Steveom Farberjem, ki je prodal veliko uspešnic ter velja za enega najboljših vodij oziroma ekspertov v menedžerskem poslu.

French je tudi soavtor dveh največjih Twisted Sister hitov. To sta rock himni  We’re Not Gonna Take It in I Wanna Rock. Ti dve skladbi sodita med najbolj predvajane na stotinah televizijskih in radijskih oddaj in radijskih, reklamah, filmih, … French se še vedno ukvarja z vodenjem vseh reči, ki so povezane z imenom Twisted Sister.

Na fotografiji: Jay Jay French med nastopom Twisted Sister 15. 7. 2016 v sklopu festivala Bang Your Head!!! v nemškem Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki