Jeff Kollman najavlja album “2023 A.D.” – zunaj je single “Tribal Scream”

foto: Alex Solca 2024
0 39

Jeff Kollman, kitarski čarovnik in mojster fuzije jazzovskih in rock elementov, bo s svojim spremljevalnim progresivnim fuzijskim triom, izdal 17. 5. 2024 nov samostojni studijski album z naslovom “2023 A. D.”. Na albumu gostuje Red Hot Chili Peppers bobnar in Kollmanov Bombastic Meatbats kolega Chad Smith, ki je prispeval bobne v skladbi Tongs & Thongs.

Spodaj lahko prisluhnete prvemu singlu za skladbo Tribal Scream, ki bo uvrščen na prihajajoči novi Kollmanov studijski album.

Kollman je iskan kitarski virtuoz. Ljubitelji fuzije ga v prvi vrsti cenijo zlasti zavoljo Cosmsquad albumov, sicer pa je tudi član zasedbe Chad Smith’s Bombastic Meatbats. Jeff je tudi del regularne koncertne postave ikonskega producenta Alana Parsonsa (Pink Floyd, The Beatles) oziroma The Alan Parsons Live Project postave, v karieri pa je sodeloval bodisi na odru, bodisi v studiu tudi s sledečimi glasbeniki: Eikichi Yazawa, Asia F.J.P., Steel Pulse, Chris Isaak, Jason Mraz, Lou Gramm (Foreigner), opravljal pa je tudi dolžnosti producenta rock legendam, to so: Phil Mogg (UFO), Glenn Hughes (Deep Purple) in Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple).

Tribal Scream je že razpoložljiv na digitalnih platformah!

Na pričujočem singlu so igrali: Jeff Kollman (kitara), basist Guy Erez (Alan Parsons Live Project), Shane Gaalaas (bobni) in Ed Roth (orgle).

Avtor singla je seveda Jeff Kollman, za njegov miks sta poskrbela Jeff Kollman in Shane Gaalaas.

Na novem Kollmanovem albumu gostujejo še: Shane Gaalaas (MSG, Yngwie Malmsteen) Jimmy Johnson (Allan Holdsworth, James Taylor), Guy Allison (Doobie Brothers), Kevin Chown (Steelheart, Sebastian Bach) in Ed Roth (Robbie Krieger). Basist Ric Fierabracci (Chick Corea) se pojavlja kot posebni gost na dodatni skladbi vinilnega formata novega albuma, to je skladbi 1979!

Album “2023 A.D.” je že mogoče prednaročiti.

Seznam skladb na albumu “2023 A.D.” se glasi:
1. 2023 A.D.
2. Tribal Scream
3. Tongs & Thongs
4. Layers
5. Lullaby For My Love
6. Battle Of The Bulge
7. Self Reflection
8. Cosmic Dust
9. Dark Lord Day
10. Long Lonely Winter
11. Two Years Ago Today
12. Blue For Miles
13. 1979 (samo LP)
14. Friends (samo LP)
15. A Tribute For Tommy (samo LP)


Jeff Kollman – “2023 A.D:” (samozaložba, 2024)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki