Jeff Scott Soto podaja več informacij v zvezi z novim albumom!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2011
0 30

Jeff Scott Soto, eden najimenitnejših hard rock in metal pevcev svoje generacije in mdr. član zasedb Sons Of Apollo, Trans-Siberian Orchestra, solo projekta S.O.T.O. in W.E.T., sporoča, da je njegov novi studijski album nared za izdajo!

Jeff Scott Soto bo torej izdal svoj novi studijski album z naslovom “Wide Awake (In My Dreamland)”, ki bo izšel 6. 11. 2020 pri založbi Frontiers Music Srl. Naslednik albuma “Retribution”, ki je izšel pred tremi leti, je nastajal ob sodelovanju z Alessandrom Del Vecchiom, ki je sicer znan “hišni” producent in komponist založbe Frontiers Music Srl.

Soto napoveduje izid prvega singla iz prihajajočega novega albuma “Wide Awake (In My Dreamland)” za 16. 9. 2020.

Frontiers Music Srl je na You Tube kanalu že ponudila prvega v seriji posnetkov iz zakulisja nastajanja albuma “Wide Awake (In My Dreamland)”, ki ga lahko preverite spodaj.

Jeff Scott Soto pravi: “Iz založbe Frontiers Music Srl. so se obrnili name rekoč, da je prišel čas, ko bi si želeli od mene novega samostojnega studijskega albuma. To pomeni zame skupno sedmi studijski album. Če prištejem poleg še album ‘Essential Ballads’ in koncertne albume, je to dvanajst mojih izdaj v zadnjih 18. letih.”

Jeff nadaljuje: “Ko se moje sodelovanje z založbo približuje nagli dvajsetletnici, so pri Frontiers Records želeli, da se povežem z mojim dragim prijateljem Alessandrom Del Vecchiom, ki se je v vseh letih delovanja izkazal za izjemnega komponista, producenta, glasbenika in pisca skladb in še bi lahko našteval.” in dodaja: “Možakar pozna vse trike in jih popolnoma obvladuje!”

“Tako je Alessandro produciral celotno ploščo. Napisal je tudi vse skladbe. Pravzaprav igra tudi na vseh skladbah albuma. Poslal mi je originalne demo posnetke in te demo posnetke je pripravil tako, da je na njih odigral vse sam. Vsa besedila in ideje glede vokalnih melodij, sem ustvaril med mojo dvomesečno turnejo. Potem, ko sem se iz turneje vrnil, sem si vzel največ tri dni oddiha, potem pa se lotil snemanja vseh vokalov v svojem domačem studiu,” še dodaja Jeff Scott Soto.

Z Jeffom so to pot sodelovali na novem albumu tudi Fabrizio Sgattoni (kitara), Edu Cominato (bobni), svoja prispevka sta na album dostavila tudi stara Jeffova znanca in S.O.TO. kitarista August Zadra in Jorge Salan.

Naštejmo na hitro še Jeffove samostojne studijske albume. Leta 1994 je izdal prvenec “Love Parade”, temu je sledil izredno dobro sprejeti “Prism” iz leta 2002, pa v letu 2005 izdani “Lost In The Translation”. Leta 2009 je izšel album “Beautiful Mess”, tri leta kasneje “Damage Control”  in leta 2017 prej omenjeni šesti studijski album “Retribution”.

Na fotografiji: Jeff Scott Soto med nastopom 14. 7. 2011 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!! (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki