Joel Hoekstra in Brandon Gibbs se odpravljata na skupno evropsko turnejo!

foto: Hoekstra/Gibbs 2023 (press/promo) via Facebook
0 107

Joel Hoekstra in Brandon Gibbs, dva vrhunska in cenjena kitarska velemojstra, sta združila moči v duo Hoekstra/Gibbs in tako prihajata v začetku letošnjega oktobra na evropsko turnejo. kot podporna izvajalca bosta na turneji odpirala koncertne večere The Spider Accomplice in Marco Pastorino (Temperance, Serenity & Fallen Sanctuary).

Hoekstra in Gibbs bosta izvajala koncerte v striktno akustični maniri, točke pa bosta podprla seveda tudi s svojima vokaloma. K temu je potrebno prišteti tudi serijo anekdot in zanimivih zgodb iz njunih slikovitih glasbenih karier, ki jih bosta predstavila publiki na koncertih.

Spodaj so trenutno potrjeni termini evropskega dela Hoekstra/Gibbs turneje, ki se glede datumov še vedno polni in je glede bukiranja dodatnih terminov še vedno odprta.

petek, 6. 10. 2023 – Bluesiana Rock Cafe, Vrba na Koroškem (Velden Am Wörthersee), Avstrija
sobota, 7. 10. 2023 – Hard Place, Zagreb, Hrvaška
nedelja, 8. 10. 2023 – Osijek, Hrvaška
torek, 10. 10. 2023 – S8 Underground Club, Budimpešta, Madžarska
sreda, 11. 10. 2023 – Manufactura, Temišvar, Romunija
četrtek, 12. 10. 2023 – Klub Fest, Beograd, Srbija
petek, 13. 10. 2023 Met-Bar, Lenzburg, Švica
nedelja, 15. 10. 2023 – Dessau, Nemčija
ponedeljek, 16. 10. 2023 – TBA (termin v potrjevanju)
torek, 17. 10. 2023 – Frankfurt, Nemčija
sreda, 18. 10. 2023 – Hamburg, Nemčija
petek, 20. 10. 2023 – South Of Heaven, Bilzen, Belgija
sobota, 21. 10. 2023 – DVG Club, Kortrijk, Belgija
nedelja, 22. 10. 2023, Poppodium Boerderij, Zoetermeer, Nizozemska

Joel Hoekstra je newyorčan, ki trenutno igra kitaro pri Whitesnake in Trans Siberian Orchestra. Prav tako je član zasedb Revolution Saints, ki jo zastopata še Deen Castronovo (Journey) in Jeff Pilson (Foreigner, The End Machine, ex-Dokken), nadalje Iconic, kjer sodelujejo z njim še Michael Sweet (Stryper), Nathan James (Inglorious), Marco Mendoza (ex-Journey, The Dead Daisies) in Tommy Aldridge (Whitesnake, ex-Ozzy Osbourne). Ob tem je Joel znan po sodelovanju z Cher, Night Ranger, po Broadway šovu Rock of Ages, občasni pomoči legendarnim Foreigner, prav tako snema za projekt VHF ter sodeluje v akustičnih koncertnih nastopih Brandona Gibbsa. Je tudi frekventni kolumnist revije Guitar World Magazine. V zadnjih letih je Joel s svojim stranskim projektom Joel Hoekstra’s 13 izdal tri odlično sprejete albume “Dying to Live”, “Running Games” in letošnjega “Crash Of Life”. V karieri je izdal tudi tri instrumentalne samostojne studijske albume.

Brandon Gibbs je priznan komponist, tekstopisec, kitarist, vokalist in izvajalec. Njegova avtorska glasba staplja žanre rock, blues, country in pop glasbe. Leta 2022 je izdal kompilacijski album “The Ride” na katerem je nanizal nekaj eksplozivnih trenutkov zapisanih prvovrstni rock kanonadi, ki so nastali v njegovi karieri: Rain Whiskey, Lost Boys, The Hero, This Town, Rich For Life in First Friend. Gibbs je posebej poznan po tem da je leta 2014 skupaj z Rikki Rockettom (Poison), Tracii Gunsom (L. A. Guns) in Ericom Brittinghamom (Cinderella) ustanovil super rock formacijo Devil City Angels. Leta 2015 je ta zasedba izdala istoimenski studijski prvenec. Zadnja leta se Gibbs posveča izdatneje tudi igranju akustične kitare, na odrih pa se pojavlja bodisi kot samostojni izvajalec, bodisi s svojo spremljevalno skupino. Ob izjemnih vrlinah obvladovanja šeststrunske teorije, velja Brandon tudi za odličnega pevca.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki