Kansas predstavljajo “The Absence Of Presence” album

0 109

Kansas, ultimativne progrockovske legende, napovedujejo za 26.06.2020, izid novega studijskega albuma z naslovom “The Absence of Presence”. Album bo izšel pri dolgoživi nemški založbi Inside Out Music.

Spodaj lahko že preverite promocijski videodražilec!

Kot je povedal bobnar skupine Phil Ehart, je osvežitev z novima članoma, to je klaviaturistom Tomom Brislinom in kitaristom Zakom Rizvijem obrodila sadove, skupina pa se je prav na podlagi integracije obeh novih članov znova uspela vrniti k svojemu klasičnemu zvoku in slogu. Novi album bosta ko-producirala Ehart in originalni kitarist skupine Richard Williams.

Novi album bo nasledil predhodnika “The Prelude Implicit”, ki je izšel pred štirimi leti in je nasploh veljal za prvo studijsko dejanje skupine, na katerem se, po albumu “Somewhere to Elsewhere” (2000), nahaja v vsem novo skomponirani studijski material.

Ehart dodaja, da je Zak napisal glavnino albuma “The Prelude Implicit”, pa tudi materiala za novi prihajajoči album, prav tako pa je skupina za novi album uporabila mnogo idej klaviaturista Toma Brislina. Brislin je prispeval tudi naslovno kompozicijo albuma.

“The Absence Of Presence” je naslednik albuma “The Prelude Implicit”, ki je izšel leta 2016 in teden dni po izidu debitiral na 14. mestu najbolje prodajanih 200 albumov Billboardove lestvice.

Kansas so v dolgoživi karieri prodali do tega dne prodali preko 30 milijonov studijskih albumov po svetu ter nanizali klasična hita “Carry On Wayward Son”, “Dust In The Wind” ter nepogrešljivi progresivnorockovski ep “Song For America”

“The Absence Of Presence” bo na razpolago v formatih CD, dvojni 180 gramski LP vinil, količinsko omejeni deluxe CD z 5.1 Blu-ray knjigo in na digitalnih platformah iTunes, Google Play, Spotify, Apple Music, Amazon Music ter preostalih tovrstnih ponudnikih.

Seznam skladb na “The Absence Of Presence” se glasi
01. The Absence Of Presence
02. Throwing Mountains
03. Jets Overhead
04. Propulsion 1
05. Memories Down The Line
06. Circus Of Illusion
07. Animals On The Roof
08. Never
09. The Song The River Sang

Na fotografiji (od leve proti desni): Violinist David Ragsdale in basist Billy Greer (v ozadju bobnar Phil Ehart) med nastopom Kansas, dne 02.08.2014, v nemškem Holzkirchnu (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Kansas – The Absence Of Presence (uradni video dražilec)
Kansas – In The Absence Of Presence (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki