Katatonia z vinilnim ponatisom prvenca “Dance Of December Souls”

Peaceville Records 2023
0 58

Katatonia so ob 30. obletnici izida prvenca “Dance Of December Souls” deležni ponatisa albuma, ki bo dostopen v količinsko omejeni verziji vinila, za kar bodo poskrbeli pri založbi Peaceville Records.

Album “Dance Of December Souls” je bil posnet v aprilu leta 1993 v studiu Unisound. Izšel je istega leta. Inženiring in miks je opravil legendarni Dan Swanö (mdr. Opeth, Marduk, Dissection). Album predstavlja skupino v zgodnjem obdobju, ko je ta pristopala v svoji glasbeni viziji do skladanja pod močnim vplivom doom metala in black metala.

S tem albumom so se Katatonia v zgodnji eri svojega delovanja hitro pridružili gotskemu doom gibanju, ki so ga zastopali zlasti britanski izvajalci Paradise Lost, My Dying Bride in Anathema. Kasneje so se slogovno pričeli odklanjati v smer progresivnega metala in progresivnega rocka.

Vinilni format ponatisa lahko že naročite na burningshed.com.

Seznam skladb na albumu “Dance Of December Souls”:
Stran A:
1. Seven Dreaming Souls
2. Gateways Of Bereavement
3. In Silence Enshrined
4. Without God
5. Elohim Meth
Stran B:
1. Velvet Thorns (Of Drynwhyl)
2. Tomb Of Insomnia
3. Dancing December


Katatonia – “Dance Of December Souls” (Peaceville Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki