Kerry Livgren je po več kot 20 letih vendarle izdal samostojni album “The Resurrection Of Lazarus”

Numavox 2021
1 26

Kerry Livgren, nekdanji kitarist ikonskih ameriških progresivnih rockerjev Kansas, ki je predvčerajšnjim praznoval 72. rojstni dan, je po več kot dvajsetih letih, le uspel zaključiti delo na svojem samostojnem studijskem projektu “The Resurrection Of Lazarus”. Album je že izšel pri njegovi založbi Numavox.

Album, ki ga je Livgren začel snovati pred dobrimi dajsetimi leti jespremljalaleta 2009 nezgoda, saj je Livgren takrat doživel hudo možgansko kap, a se je srečno izvlekel.

Album je pravzaprav kantata (vokalna kompozicija z instrumentalno spremljavo), kjer je večkrat vključeno tudi zborovsko petje.

Livgren velja za legendarnega kitarista. Za Kansas je napisal klasike, kot sta med drugim Dust In The Wind in Carry On Wayward Son, po albumu “Drastic Measures” leta 1983, pa je Kansas zapustil in ustvaril krščansko rock zasedbo AD, prav tako pa je še prej postal aktiven kot samostojni izvajalec, saj je leta 1980 izdal svoj prvi album “Seeds Of change”, na katerem je sodeloval tudi z Ronnie James Diom.

Album “The Resurrection Of Lazarus” je zastopan z sodelovanjem več različnih glasbenikov. Tu so pevci: David Pack (Ambrosia), John Elefante (Kansas), Warren Ham (AD) in Greg X. Voltz (Petra), medtem ko je bobne prispeval Kansas bobnar Phil Ehart, na albumu pa sodeluje tudi kitarist Phil Keaggy. Livgren je prispeval za album vse orkestracije in je avtor kompozicij.

“Sem družinski človek. Imam svojo vlogo v cerkvi, ukvarjam se s svojo založbo, snemalnim studiom, produkcijsko hišo, farmo in imam več hobijev, kot ima dan ur,” pravi Livren.

Album “The Resurrection Of Lazarus” lahko že kupite.


1 Comment
  1. Matija says

    Tole pa je izredno zanimivo. Tako ali sem velik Kansas fan, poznam pa tudi njegov prvi solo album, Seeds Of Change, in se mi zdi izvrsten. Sploh obe pesmi z Diom na vokalu sta sijajni.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki