King Crimson bodo “Sheltering Skies (Live in Fréjus, 27. avgust 1982)” izdali na vinilu!

Panegyric/DGM
0 40

Septembra letos bo ugledal luč sveta še en koncert skupine King Crimson. Iz leta 1982. Gre za koncertni album “Sheltering Skies (Live in Fréjus, 27. avgust 1982)”, ki bo tako prvič dostopen na dvojnem vinilu. Izid je napovedan za 6. september pri založbi Panegyric/DGM.

Gre za koncert iz leta 1982, posnet med evropsko turnejo skupine King Crimson. Ti so na skupni turneji z Roxy Music predstavljali svoj takrat aktualni studijski album “Beat”.

“Beat” je drugi album skupine King Crimson iz osemdesetih, posnet v znameniti postavi: Robert Fripp, Bill Bruford, Tony Levin in Adrian Belew.

Ta posnetek je bil pred tem dostopen le kot VHS. Sedaj bo v celoti izšel na vinilni plošči (2LP).

Album bo izšel na dveh 200 gramskih vinilnih ploščah. Nanj bo dodana tudi koncertna izvedba skladbe The Sheltering Sky, ki izvira iz koncerta en dan prej, ki so ga je skupina izvedla na prizorišču Cap d’Agde. Spremni esej je prispeval Sid Smith.

Kot veste že sami bosta Adrian Belew in Tony Levin letos kot Beat, skupaj z bobnarjem skupine Tool Dannyjem Careyjem in kitaristom Stevom Vaijem, na turneji po ZDA izvajala repertoar skupine King Crimson iz osemdesetih let prejšnjega stoletja.

“Sheltering Skies (Live in Fréjus, August 27th 1982)” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na albumu “Sheltering Skies (Live in Fréjus, August 27th 1982)” je sledeč:
Stran A: 
1. Thela Hun Ginjeet 
2. Matte Kudasai
3. Indiscipline 
Stran B:  
1. Red  
2. Heartbeat
3 .The Sheltering Sky  
Stran C:
1. Elephant Talk
2. Neal and Jack and Me
3. Waiting Man   
Stran D:
1. Larks’ Tongues In Aspic: Part II
2. The Sheltering Sky (Cap d’Agde)


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki