King Crimson z vinilnim ponatisom albumov “Discipline”, “Beat” in “Three Of A Perfect Pair”

Koh Hasebe/Shinko Music/Getty Images (1981)
0 86

King Crimson, ikonski britanski progresivni rockerji in eni izmed glavnih akterjev v utemeljevanju progresivnega rocka s preloma šestdesetih v sedemdeseta, pripravljajo za 28. 10. 2022, pri založbi Panegyric Records ponatis svojih treh studijskih albumov izdanih originalno v osemdesetih letih, ki bodo tako prvič postali dostopni tudi na 200 gramskem ‘super-težkem’ vilnem formatu.

Gre za albume “Discipline” (1981), “Beat” (1982) in “Three Of A Perfect Pair” (1984), ki so jih King Crimson posneli v kultni postavi: Robert Fripp, Bill Bruford, Adrian Belew in Tony Levin. Albume krasi stilistična nadgradnja časov osemdesetih, ki so jih King Crimson spretno ujeli s stapljanjem svojega rock artizma z elementi takratnih dometov elektronske glasbe, funka, new-wave, popa, moderne avant-garde ter dodajanjem kompleksne in variabilne serije glasbenih tekstur ter drugih vplivov, mdr. tudi svetovne glasbe.

Vsi trije albumi bodo doživeli ponatis, ki se navezuje na kampanjo skupine ob 40. obletnico ponatisa albumov na CD-jih, le da bodo omenjeni trije izdani na 200 gramskih vinilnih ploščah ter jih bo spremljal zvočno osveženi remiks, ki ga je opravil nihče drug kot Steven Wilson, ob budnem supervizorstvu Roberta Frippa.

Albumi so šli tudi skozi proces masterizacije, k jo je opravil Jason Mitchell, pri čemer so bili uporabljeni originalni master posnetki.

Ponatis albuma “Beat” bo vseboval dodatno skladbo. Gre za podaljšano verzijo skladbe Requiem.

Pričujoče ponatise albumov “Discipline”, “Beat” in “Three Of A Perfect Pair”, lahko že prednaročite.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki