Kiko Loureiro (Megadeth) predstavlja skladbo Imminent Threat (feat. Marty Friedman)

0 90

Kiko Loureiro, kitarist velikanov thrash metala Megadeth in nekdanji član brazilskih progresivnih metalcev Angra, je napovedal, da bo v letošnjem letu izdal svoj peti samostojni studijski album z naslovom “Open Source”. Novi album bo tako nasledil v letu 2012 izdani predhodnik “Sounds Of Innocence”.

Vsled promocijskih aktivnosti, vezanih na svoj prihajajoči studijski album, je Kiko pred tednom dni že predstavil prvi video in single za skladbo “EDM (e-Dependent Mind)”, sedaj pa predstavlja še skladbo Imminent Threat, v kateri kot posebni gost sodeluje Kikov Megadeth predhodnik, kitarski čarodej in virtuoz neslutenih kitarskih akrobacij  Marty Friedman. Obe skladbi lahko predvajate spodaj.

Kiko je gostovanje Friedmana na skladbi Imminent Threat komentiral: “Odkar sem postal član skupine Megadeth, me nenehno primerjajo z Martyjem. Od nekdaj sem bil velik ljubitelj njegovega projekta Cacophony, njegovih samostojnih albumov ter albumov, ki jih je posnel z Megadeth! Navdušen sem, da s kitarskim solom sodeluje na eni mojih najljubših pesmi z novega albuma.”

Na “EDM (e-Dependent Mind)” sta s Kikom, ki je za skladbo prispeval vse kitare in klaviature, sodelovala še basist Felipe Andreoli in bobnar Bruno Valverde.

Naslovnico za Kikov novi album je ustvaril Gustavo Sazes (Machine Head, Arch Enemy, Amaranthe) in si jo lahko ogledate spodaj.

Loureiro je med drugim povedal, da se naslov albuma “odprti vir” nanaša na “software”, pri katerem je mogoče izvorno kodo vseskozi spreminjati, širiti in je pri tem na razpolago vsem. Ta koncept je pri ustvarjanju novega albuma Kiko prenesel v glasbo in tako povabil prav vse ljubitelje njegove glasbe, da sodelujejo pri njegovem nastajanju. Njegove nove kompozicije ne bodo končni cilj albuma, pač pa prej njegov začetek. Zato bo vsem zainteresiranim  omogočil dostop do teh kompozicij, da si jih bodo lahko prenesli z medmrežja ter jih preoblikovali, kot jim bo veleval kreativni navdih. Od zvočnega remiksa, do dodajanja lastnih idej, preoblikovanja aranžmajev. Pri tem je Kiko popolnoma odprt za ideje sodelujočih in se teh prispevkov neizmerno veseli.

Ker nastaja novi album povsem neodvisno, bo Kiko zagnal kampanjo skupinskega financiranja in posebno spletno stran. To bo sodelujoče še bolj povezalo in dodatno prispevalo k obogatitvi arzenala vseh idej, ki se bodo množile med oblikovanjem novega albuma.

Kiko tudi pravi, da bo vsakdo, ki bo sodeloval v tej kampanji, postal tudi njegov partner, ki mu pomaga pri nastanku in izidu tega albuma. Obenem pa je pomiril tudi vse, ki zase menijo da jim dar komponiranja ni bil položen v zibelko, naj v zvezi s tem nikar ne skrbijo. Na razpolago bodo že različni motivi, ki jih bo Kiko pripravil in h katerim bodo lahko prispevali svoj inštrument ali jih zvočno preoblikovali.

Kiko je pričel z delom na svojem novem samostojnem studijskem albumu v lanskem septembru. Material zanj je ustvarjal v času izven aktivnosti skupine Megadeth.

Na zadnjem Lourierovem albumu “Sounds Of Innocence” sta v vlogi posebnih gostov sodelovala famozni avstralski bobnar Virgil Donati in basist Felipe Andreoli (Angra, Almah). Na eni izmed skladb sodeluje tudi basist skupine Living Colour Doug Wimbish. Album je produciral Kiko, za miks je poskrbel Dennis Ward, masterizacijo pa je opravil Jürgen Lusky.

Na fotografiji: Kiko Loureiro med nastopom zasedbe Megadeth 3. 6. 2016, v italijanski Bologni (dvorana Estragon) – RockLine fotoarhiv 2006-2020 (vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Kiko Louriero – Imminent Threat (uradni zvočni nosilec)
Kiko Lureiro EDM (E-Dependant Mind), uradni glasbeni video
Kiko Loureiro – Imminent Threat (naslovnica singla)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki