KLON predstavljajo album ‘L1VE’ in nov single ‘Dlan v dlan (Fantastika)’!

Klon
0 59

Celjski rockerji KLON danes izdajajo poseben in nenavaden album. Album z naslovom ‘L1VE’ je pravzaprav logično nadaljevanje najprej albuma ‘KLON  1’, ki ga je band izdal v januarju preteklo leto in nato še koncertnega filma LIVE 1, ki je luč sveta ugledal konec letošnjega februarja. Album v živo, le da je v živo del definiran malce drugače kot smo vajeni.

KLON so zadnjega januarja 2020 izdali prvenec KLON 1, album, ki se naslanja na bogato in raznoliko zapuščino rocka in njegovih podžanrov. Band je na nanj umestil 8 skladb, ki so nastale iz idej, riffov ali delcev glasbe iz let pred njihovim nastankom. Te ideje in osnutke so KLON vzeli z zaprašenih predalov, jih izbrusili, dopolnili, razvili, jih ubesedilili in izdali album ‘KLON 1’.  Odražajo stanje naše družbe in njenih sistemov, ki nas vsakodnevno bombardirajo in nam mastijo možgane. Sledil je prvi koncert in … tišina, izolacija, ujetost samega s samim. Po začetnem šoku so KLON zbrali vrste in nadaljevali.
 
Koncertov res ni bilo, a ideje so se kopičile. In svet se je še vedno vrtel. Potrebno se je kritično izražati, opozarjati na probleme in napake, brez strahu in sramu, pravijo KLON. V njihovih glavah in prostoru za vaje je zorela ideja o koncertnem filmu. Iz konceptualnih zametkov se je rodil 30-minutni koncertni film LIVE 1, ki so ga KLON posneli v januarju. Pripravili so svoje instrumente, sceno, ozvočenje, luči in … igrali! Pa čeprav samo za kamero. Na koncertu so v živo odigrali 7 skladb iz prvenca, koncertni posnetek pa povezali z zgodbo, v kateri nastopa maskota skupine, pujs. Koncertni film je luč sveta ugledal 26. februarja, v njem pa je sodeloval tudi Tone Kregar iz Mi2, ki je s KLON odpel novo verzijo skladbe Osamljen volk.

Ker je bil posnet material predober, da bi ostal samo na filmskem zapisu, so se KLON odločili, da ga izdajo tudi v obliki albuma ‘L1VE’. Rockerji tako danes (23.4.) izdajajo album KLON – ‘L1VE’, ki vsebuje 7 skladb odigranih v živo. Slišali boste, kje so KLON najmočnejši – na odru! Album ‘L1VE’ bo na voljo v pretočni obliki na vseh streaming platformah.
 
Sočasno z albumom pa KLON v svet pošiljajo tudi single ‘Dlan v dlan (Fantastika)’ v live različici. Najbolj mirna in edina ljubezenska na albumu odstopa od njihove sicer trše rockerske poze, a z njo so KLON pokazali, da imajo tudi nežnejšo plat. Ljubezensko besedilo, ki odseva prihode in odhode se začne s plavajočim uvodom, ki se stopnjuje do energičnega vrhunca. Za skladbo so pripravili tudi videospot, ki prikazuje ozadje snemanja koncertnega filma KLON 1. Videospot je že na ogled tukaj:https://smarturl.it/klon_live

KLON so se združili pred tremi leti iz radovednosti, kako delujejo različne generacije v enem bandu. Razlika v letih med najmlajšim in najstarejšim članom je namreč kar 20 let. Gregor in Goran sta skupaj delovala pri Multiball, sicer pa člani igrajo ali so igrali še pri NoctiferiiMarvinBarni bend-uGuštijuBO!I.C.E.Edenon idr. Predvsem Gregor in Goran sta imela v ‘arhivu’ celo paleto riffov in melodij, ki še niso našle svojega mesta, pri KLON pa so končno dobile svoje skladbe. KLON so leta 2020 izdali prvenec KLON 1, februarja letos predstavili koncertni film LIVE 1, danes pa izdajajo live album L1VE.
 
KLON so:
Gregor Videc – kitara vokal
Goran Koražija – kitara
Luka Vinko – bas kitara
Urban Krč – bobni

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki