Klon predstavljajo novi single “Tvoja igra, tvoj moment”

foto: ROK ŠUSTER
0 25

Celjski rockerji Klon predstavljajo novo skladbo ‘Tvoja igra, tvoj moment!’. Z njo naslavljajo pasivnost slehernika  in ga hkrati budijo.
 
Klon so band, ki je nastal leta 2019. Prvenec ‘Klon 1’ , ki so ga izdali januarja 2020, se je naslanjal na bogato in raznoliko zapuščino rocka, band pa ga je v celoto sestavil iz glasbenega materiala, ki je deloma nastal že pred njihovo skupno potjo. Besedila so bila nova, aktualna, drzna in so odražala stanje naše družbe in njenih sistemov. Omejitve, ki s(m)o jih živeli v času, ki je sledil, jih niso dotolkle, ampak so služile kot navdih za njihove nadaljnje korake. Tako so letos februarja posneli in objavili koncertni film ‘Live 1’, ki so ga kasneje izdali še v obliki digitalnega albuma. Z live albumom so izčrpali material, ki je začel nastajati še pred Klon in letos poleti začeli ustvarjati nove, prve ‘prave’ skupne skladbe. Prva med njimi je ‘Tvoja igra, tvoj moment!’.

Skladba ‘Tvoja igra, tvoj moment!’ popisuje našo staro (novo) normalnost. Pasivnost, ignoranca, slepo sledenje lažnim idolom, pranje možganov, potvarjanje dejstev, osebne stiske … Vrtimo se v krogu. Epidemija je vse to le še poglobila in potencirala, ustavila čas in ustvarila zanko, iz katere ne znamo ali nočemo najti izhoda. S skladbo ‘Tvoja igra, tvoj moment!’ KLON opozarjajo, da je potrebno ponastaviti in na novo sestaviti naše vrednostne sisteme, spremeniti naše (preveč pasivno) obnašanje in se zbuditi iz hibernacije, ki jo imenujemo življenje.
 
Za skladbo so Klon s svojo redno ekipo sodelavcev (Mitja Ritlop – režija, Rok Šuster – kamera in luč) posneli tudi videospot. Glavno vlogo je odigrala Iza Kragl, ki, zaprta v svojem svetu, išče svojo odločnost in moč za izhod. Člani banda pa so v spotu novinarji, ki v njen mehurček prinašajo novice od zunaj. Ali bo Iza našla moč in vstala iz prahu, ki ga imenuje življenje?


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki