Knjiga pohval in pritožb je osmi album skupine Dan D

0 360

Skupina Dan D je v svojo verigo poigravanj z glasbenimi formati vstavila novi člen. Osmi album s pomenljivim naslovom Knjiga pohval in pritožb je naravno nadaljevanje jesenske higiensko-glasbene izdaje Milo za drago, z novimi skladbami pa izpoveduje zgodbe o spremembah, ki so se dogajale v dveletnem procesu ustvarjanja pred publiko v novomeškem placu za vaje. 

V 16 novih skladbah slutimo tako odzvene zgodnjih obdobij skupine kot tudi drznost njihovih eksperimentov zadnjih nekaj let. V skladu s tako zahtevnim razponom so zvočno podobo albuma oblikovali kar trije glasbeni producenti. Žarko PakJernej Kržič in Robi Bulešić so izbrane skladbe zaznamovali s svojimi značilnimi prijemi, o čemer pričata tudi prva singla, Boli me k in Ožina.

Odgovornost za oblikovanje Knjige pohval in pritožb prevzema Tadej Abram, ki je CD album pripravil v pravokotni in kvadratni različici. V oba je možno vpisovati tako pohvale kot pritožbe, skupina pa zagotavlja, da bo enakopravno obravnavala oboje. 

Po dveh letih snemanj, miksanj in intimnih koncertov bodo Dan D končno prestopili prag svojega placa za vaje. Novi album bo javni krst prestal v petek, 24. maja v ljubljanskih Križankah, skupina pa bo premiero pospremila tudi z akustičnimi in vklopljenimi verzijami Časa, Vode ter drugih uspešnic, s katerimi so se v njihovi dolgoletni karieri prikupili slovenski publiki.

Vstopnice za koncert so na voljo na prodajnih mestih Eventim

Seznam skladb z albuma Knjiga pohval in pritožb:

 1. Malo pekla
 2. Sem v tebi
 3. Boli me K
 4. Ne naredi mi tega
 5. Bits
 6. Ožina
 7. Morilec
 8. Trigger za srečo
 9. Daj mi upanje
 10. Tu
 11. Zvezde plešejo
 12. Angel
 13. Ca Kho To
 14. Živ
 15. Laži mi
 16. Wonder (Bonus Track)

Dan D – Boli me K (uradni video)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki