Kurdt Vanderhoof (Metal Church) napoveduje svoj studijski album

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 61

Kurdt Vanderhoof, vodja, kitarist in komponist zasedb Metal Church in Presto Ballet, je v nedavnem intervjuju za glasbeni portal “Sea of Tranquillity” namignil, da bo izdal novi samostojni album, ki bo poln kitarskih fraz, povzetih po stari šoli rocka sedemdesetih. Album naj bi se imenoval “Brainchild”, izšel pa bo prihodnje leto.

Vanderhoof je v intervjuju dejal: “Vse sem opravil sam. Odbobnal, odpel. Vse. Ne zato, ker mislim da zmorem, pač pa zato, ker sem si to želel. Želel sem se preizkusiti in izpadlo je dobro. Lahko poslušam in ni mi takoj treba pritiskati na ukaz ‘izvrzi’. V glasbenem oziru vse štima. Le pri vokalu se je na koncu izkazalo, da sem se odločil in jih prav tako odpel sam. Sprva sem iskal pevca, ki bi se tega lotil .Preživel sem leta in leta razlaganja pevcem, kako naj kakšno reč odpojejo, v smislu: “To je bilo plitko, to je bilo ostro,.. Lahko ponoviš prosim?” Tako sem si rekel: “Zakaj ne poskušaš odpeti sam vokalov?” To se je zgodilo in zelo me je zabavalo.”

Metal Church bodo izdali svoj novi koncertni dokument “Classic Live” 16. 10. 2020, pri založbi Reaper Entertainment. Zvok je produciral Kurdt Vanderhoof, na albumu pa bo našlo svoj prostor devet klasik zasedbe Metal Church, ki jih je skupina posnela med turnejo leta 2016.

Vanderhoof: “Ta album ne obeležuje le združitev skupine z Mikeom (Mike Howe, vokal, op. p.), pač pa je posvečen nekaterim najšim najbolj popularnim skladbam tiste ere. Super je opazovati tako starejšo publiko, kot tudi mlade glasbene navdušence, ki uživajo v koncertni izvedbi teh Metal Church klasik. Še posebej zato se mi zdi ta izid zelo na mestu.”

Mike Howe dodaja: “Počaščen sem, da sem znova del skupine in zelo me veseli ko vidim, da naši privrženci tudi po treh dekadah, še vedno uživajo v teh skladbah!”

Seznam skladb na Metal Church koncertnem albumu “Classic Live” se glasi:
1. Beyond The Black
2. Date With Poverty
3. Gods Of Second Chance
4. In Mourning
5. Watch The Children
6. Start The Fire
7. No Friend Of Mine
8. Badlands
9. The Human Factor

Na fotografiji: Kurdt Vanderhoof med nastopom Metal Church v sklopu festivala Bang Your Head!!! 13. 7. 2019 v nemškem Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki