Lalu napovedujejo novi album “Paint The Sky” s prvim singlom in videom!

foto: Eleftheria Zavalis (2021)
0 17

Lalu – progresivnometalska formacija, ki je pravkar stopila od okrilje založbe Frontiers Music Srl., napoveduje svoj novi studijski album “Paint The Sky”, ki bo izšel 21.1. 2022. Projekt predstavlja prvi single in video za skladbo The Chosen Obnes, ki ji lahko prisluhnete spodaj.

Kot posebna gosta sodelujeta v skladbi The Chosen Ones Dream Theater klaviaturist Jordan Rudess in DGM kitarist Simone Mularone.

Video je produciral in režiral Viven Lalu, za post-produkcijo je poskrbel Laurent Hart. Glasbo za single The Chosen Ones sta prispevala Vivien Lalu, Jelly Cardarelli, besedila pa Damian Wilson.

Lalu je glasbeni projekt, ki ga je že leta 2004 zagnal francoski komponist in producent Vivien Lalu, sicer sin Noella in Michel Lalu (oba znana po članstvu pri francoski progresivnorockovski zasedbi sedemdesetih Polène). “Paint The Sky” je skupno tretji album projekta Lalu in prvi za založbo Frontiers Music Srl.

Viven Lalu je že v lanskem maju objavil novico, da ustvarja novi album. Takrat je tudi razodel glasbenike, ki sodelujejo z njim, pri čemer gre za mojstre svoje obrti, in sicer: Damian Wilson (Arena, Headspace, Threshold), ki je glavni vokalist na celotnem albumu ´Paint The Sky’, bobnar Jelly Cardarelli in Joop Wolters (kitara, bas kitara). 

Album “Paint The Sky” lahko že prednaročite.

V skladu z običaji obeh predhodnih albumov, bo tudi na novem sodelovala kopica posebnih gostov, in sicer: Alessandro Del Vecchio (Hardline, Edge of Forever), Alex Argento (mdr. Virgil Donati, Marco Sfogli, Junior Braguihna, Alex Machacek, Anthony Crawford,), Gary Wehrkamp (Shadow Gallery), Jens Johansson (Stratovarius), Jordan Rudess (Dream Theater), Marco Sfogli (James LaBrie, PFM, Icefish), Simon Phillips (Protocol, Toto, Mike Oldfield in preveč da bi naštevali, op. p.), Simone Mularoni (DGM), Steve Walsh (Kansas), Tony Franklin (David Gilmour, The Firm, Kate Bush, Blue Murder, Kenny Wayne Shepperd, Roy Harper, Jimmy Page,…) in Vikram Shankar (Redemption, Silent Skies,…). Spodaj lahko preverite seznam skladb s pripisom sodelujočih gostov.

Seznam skladb na “Paint the Sky” se glasi:
1. Reset To Preset
2. Won’t Rest Until The Heat Of The Earth Burns The Soles Of Our Feet Down To The Bone (ft. Jens Johansson)
3. Emotionalised
4. Paint The Sky (ft. Steve Walsh, Tony Franklin, Alessandro Del Vecchio, Jens Johansson, Gary Wehrkamp)
5. Witness To The World (ft. Marco Sfogli)
6. Lost In Conversation (ft. Jens Johansson)
7. Standing At The Gates Of Hell
8. The Chosen Ones (ft. Jordan Rudess, Simone Mularoni)
9. Sweet Asylum
10. We Are Strong
11. All Of The Lights (ft. Vikram Shankar)
12. Paint The Sky [Instrumental] (ft. Tony Franklin, Simon Phillips, Alex Argento)

Zasedba:
Damian Wilson – vokal
Jelly Cardarelli – bobni
Joop Wolters – kitara, bas kitara
Vivien Lalu – klaviature

Več o Lalu:
Uradna spletna stran!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki