Lelee s hrepenečim singlom ‘Kopnež’napovedujejo svoj prvenec

foto: TINA OCVIRK
0 73

Mr. Moonlee vzneseno predstavlja domači post-punk/power pop trio Lelee, ki s prvim singlom Kopnež’,na katerem je združil moči z Blažem, napoveduje izid debitanskega albuma ‘Čuka bije pumpa’, ki izide 18. junija za Moonlee Records in kanadsko založbo Ill in the Head Records.

Kopnež – download:  Bandcamp 
Kopnež – stream: Link-tree

Domača založba Moonlee Records že 17 let aktivno išče in povezuje presežne post-jugoslovanske kitarske kreativnosti od Vardara do Triglava. In zasedba Lelee v popolnosti odgovarja navedenemu, saj jo sestavljajo beograjčanka Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) na vokalu in basu, Makedonec Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) na vokalu in kitari ter domači bobnar Jan Kmet (balans, Kalu), ki so svoj prostor pod soncem našli v Ljubljani. Kot del karavane Klubskega maratona Radia Študent leta 2020 se je trio s svojim iskrivim in vznemirljivim indie kitarskim zvenom ter prepletanjem moško-ženskega in makedonsko-srpskega prepevanja hitro vpisal v zavest regionalne alternativne javnosti.

Lelee so mojstri spevnega indie pesmopisja z občutkom za popovsko dostopnost, ki z lahkoto servirajo hitro zapomnljive refrene in vedre, včasih nostalgične in mestoma tudi bolj srborite melodije, prikrojene za dolge avtocestne eskapade in poletna pohajkovanja. In Kopnež, na katerem se jim je pridružil enfant terrible domače alter scene in synth čarovnik Blaž (Blaž Gracar), je šele prva postajališče na poti do njihovega osvežilnega debitanskega albuma. Hrepenimo po še!

Bandcamp / Facebook / Instagram

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki