Leprous naznanjajo album “Aphelion” in novo evropsko turnejo!

foto: Bjørn Tore Moen
0 54

Leprous, eklektični norveški progresivni art rockerji, bodo 27. 8. 2021 izdali novi studijski album z naslovom “Aphelion”. Album bo izšel pri nemški založbi InsideOut Music. Naslednik albuma “Pitfalls” (2019) je bil posnet v lanskem letu na treh različnih lokacijah: Ghost Ward Studios (Švedska), Ocean Sound Recordings (Norveška) in Cederberg Studios (Norveška).

LP je ponovno miksal Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves), za masterizacijo je poskrbel Robin Schmidt (The 1975, Placebo, The Gaslight Anthem). Naslovnico za album je ustvarila Elena Sigida, njeno oblikovanje pa izhaja iz motiva fotografije Øysteina Aspelunda.

Leprous vokalist in klaviaturist Einar Solberg pravi v zvezi z albumom “Aphelion” sledeče: “Nobenih načrtov ni bilo, da posnamemo nov album. Potem je prišel Covid-19.

“‘Aphelion’ je zelo drugačen album. Je intuitiven in spontan. Eksperimentirali smo z mnogo povsem različnih pristopov komponiranja glasbe ter raziskovali nove poti ustvarjanja. Ni bilo prostora za premišljevanje in preverjanja, noto občasno pretiranega perfekcionizma, ali skrbnega uokvirjanja kompozicij. Osebno menim, da je to ena od moči tega izdelka. Izraža živost, svobodo ter nagovarja brez občutka, da je šlo pri vsem za pretirano preračunavanje.”

“Afelion pomeni točko, na kateri je objekt na svoji poti okrog sonca, od sonca najbolj oddaljen. Poimenovanje albuma nosi simbolično vrednost, nadaljnjo interpretacijo o tem, pa prepuščam vam.”

Prednaročila albuma stečejo s 25. 6. 2021. Na ta dan bodo Leprous predstavili tudi prvi single novega albuma.

Skupina je zložila tudi nove datume evropske turneje na kateri se bo 7. 12. 2021 zglasila mdr. na Dunaju (Arena).

Leprous so:
Robin Ognedal – kitara
Simen Børven – bas kitara
Einar Solberg – vokal/klaviature
Tor Oddmund Suhrke – kitara
Baard Kolstad – bobni


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki