Lordi bodo v letošnjem letu izdali sedem novih studijskih albumov!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 70

Da. Ne motite se. Prvi april je že skoraj teden dni za nami. Lordi – neuničljivi finski pošastni, trdozvočni pajaci-, bodo v letošnjem oktobru izdal v enem svežnju kar sedem novih studijskih albumov.

Kot vemo je prejšnji in skupno deseti album skupine z naslovom “Killection” izšel v začetku lanskega leta. “Killection” je pravzaprav kompilacija fikcije v kolikor bi bili Lordi skupina, ki bi delovala od začetka sedemdesetih pa do sredine devetdesetih.

Mr. Lordi, ikonski šef skupine, da se je potem, ko je morala skupina svojo marčevsko turnejo v lanskem letu prisilno skrajšati, nenadoma odprli ogromno časa.

“Postalo je tudi jasno, da bo treba polagoma poskrbeti za novi album, pa čeprav je Killection komaj izšel. Zavedal sem se, da bi bilo ustvarjanje novega, pravega Lordi albuma, ki bi sledil “Killection”, silno dolgočasno in predvidljivo dejanje. Obenem me je navduševala kopica različnih slogov, pa tudi produkcijskih pristopov, ki smo jih preizkusili s “Killection”. Da bi ustvarili drugi del albuma “Killection”, ne bi bilo nič manj dolgočasno. Menil sem, da je edina rešitev, ki to preseže, izid in snemanje fiktivne serije oziroma fiktivnega kataloga. Na noč čarovnic 2021 bo ta fiktivni katalog postal stvarnost. No, vsaj v pretežnem delu. Moja izvirna ideja je bila, da izdamo deset albumov, vendar pa so pri založbi rekli, da je to noro. No za število sedem pa so se zedinili, da nekako še ostaja v mejah normale ha, ha, ha, ha!”

Torej na noč čarovnic ne bo izšel le enajsti studijski album, pač pa bomo vsi dobili tudi dvanajstega, trinajstega, štirinajstega, petnajstega, šestnajstega in sedemnajstega.

Lordi poudarjajo: “Albumi bodo zveneli med seboj zelo različno. Zastopali bodo različne žanre in pri tem sledili fiktivnim delom “Killection” časovnega traka. Pet iz med sedmih albumov smo že dokončali, šesti pa je v polnem nastajanju.”

Na fotografiji: Mr. Lordi med nastopom Lordi 12. 7. 2013 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!! v kraju Balingen (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki