Mantric Momentum napovedujejo album “Trial By Fire” s singlom in videom “In The Heart Of The Broken”

Frontiers Music Srl. 2022
0 18

Mantric Momentum, nova melodična heavy metal formacija nastala pod stimulacijskem okriljem italijanske založbe Frontiers Music Srl., predstavlja prvi single in video s prihajajočega studijskega prvenca “Trial By Fire” za skladbo In The Heart Of The Broken. Video in single lahko preverite spodaj.

Album “Trial By Fire”, ki ga je mogoče že prednaročiti, bo izšel 11. 11. 2022, pri založbi Frontiers Music Srl. Na albumu gostujejo zveneča imena iz sveta melodičnega heavy metala:  Frank Nordeng Røe, Jimmy Hedlund, Lawrence Dinamarca, Magnus Karlsson, Truls Haugen, Ketil A Jensen ter pevka Tina Gunnarsson. Spodaj lahko preverite seznam skladb, imena studijske ekipe, ki je posnela album ter naslovnico albuma.

Za imenom nove formacije stojita vokalist Terje Harøy (Pyramaze) in multi-inštrumentalist in komponist Christer Harøy (Divided Multitude, Crossnail).

Prva ideja o Mantric Momentum se je rodila leta 2011, ko sta Christ Harøy in danski producent Jacob Hansen, ki sicer sodeluje pri Pyramaze, napisala skupaj skladbo. Vendar se vse skupaj ni premaknilo nikamor zavoljo Christerjevih obligacij do skupin Divided Multitude, Teodor Tuff in Crossnail. Njun prvi single ‘Awaiting Tomorrow’ je tako naposled izšel leta 2017, na b-strani pa je vseboval tudi skladbo ‘Immortal’ za katero so prispevali gostujoče usluge Yannis Papadopoulos (Beast In Black), Truls Haugen (Circus Maximus), Joey Vera (Fates Warning) in Ketil A Jensen.

Leta 2020 je sledil single ‘Temple of My Fears’. Na njem je Christer odigral vse instrumente, gostujoči vokal pa je prispeval Ralf Scheepers (Primal Fear). Leto dni kasneje so izdali single ‘Shattered’, zanj je vodilne vokale prispevala Netta Laurenne (Smackbound, Laurenne/Louhimo).

Christer je iskal torej stalnega vokalista, ki bi se priključil projektu, da lahko pride do realizacije celotnega albuma. Tako je uspel pridobiti k sodelovanju svojega norveškega rojaka oziroma bratranca Terje Harøya iz danske melodičnometalske zasedbe Pyramaze. Christer in Terje sta sicer v preteklosti sodelovala na več glasbenih projektih.

Seznam skladb na albumu “Trial By Fire” se glasi:
1. Tabula Rasa
2. Course Of Fate
3. In The Heart Of The Broken
4. New Horizon
5. Fighter
6. Trial By Fire
7. Final Warning
8. Carry Me
9. In The Eye Of The Hurricane
10. Writing On The Wall
11. Diamond
12. (I’ll Never Be) Maria Magdalena (dodatna skladba)

Zasedba:
Christer Harøy – kitara, bas kitara, bobni
Terje Harøy – vokal

Gostujoči glasbeniki:
Frank Nordeng Røe – bobni na New Horizon, Writing On The Wall in Diamond
Jimmy Hedlund – kitarske solaže na Writing On The Wall, Final Warning in (I’ll Never Be) Maria Magdalena
Lawrence Dinamarca – bobni na The Course Of Fate
Magnus Karlsson – orkestracije na Tabula Rasa
Truls Haugen – bobni na (I’ll Never Be) Maria Magdalena
Tina Gunnarsson – vokal na (I’ll Never Be) Maria Magdalena
Ketil A Jensen – klaviature na (I’ll Never Be) Maria Magdalena

https://www.facebook.com/mantricmomentum


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki