Mariusz Duda (Riverside) s tretjim delom ‘lockdown’ trilogije še v letošnjem letu!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2020
0 59

Mariusz Duda, vodja, basist in vokalist poljskih progresivnorockovskih prvakov Riverside, bo v letošnjem decembru izdal samostojni studijski album “Interiror Drawings”, ki predstavlja zadnji del glasbenikove ‘lockdown’ trilogije.

Mariusz Duda se je pričel navdihovati, kot pravi sam nad ‘terorjem, strahom in negotovostjo, kdo neki ti lahko jutri potrkal na vrata’, sredi lanskega leta. Takrat je nastal album “Lockdown Spaces”, ki je prvi del albumske trilogije. Minilo je manj kot leto dni, ko so se vsi privadili na nove življenjske normative, že je glasbenik ustvaril in izdal drugi del, to je album “Claustrophobic Universe”.

Ambiciozni umetnik pa kani še v letošnjem letu skleniti celotno trilogijo torej z zadnjim delom, to je albumom “Interior Drawings” in kot pravi sam, je po času ‘križcev in krožcev’, napočil čas ‘trikotnikov’ (glej oblikovanje naslovnic – spodaj).

Za minimalistično a profesionalno oblikovanje naslovnic vseh treh albumov je poskrbel Hajo Müller.

Več informacij sledi v kratkem.

Na fotografiji: Mariusz Duda med nastopom Riverside 3. 3. 2020, v ljubljanskem CUK Kino Šiška (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki