Mecca napovedujejo album “Everlasting” – zunaj je single “The Mistakes We Make”

Frontiers Music Srl. 2023
0 53

Mecca, kasična AOR formacija, ki jo je ustanovil vokalist Joe Vana, bodo 21. 4. 2023 izdali novi studijski album “Everlasting” za kar bodo poskrbeli pri italijanski založbi Frontiers Music Srl.

Everlasting, ki ga lahko že prednaročite, bo tako prvi Mecca album po letu 2016, ko je izšel album “III”. Novi album je tudi napoved vrnitve h klasičnemu AOR slogu, zanj pa se je Joeu pridružil tudi Joey Vana, ki si z Joeom na albumu deli vokalne dolžnosti.

Spodaj je na voljo prvi single in video za skladbo The Mistakes We Make.

Komaj 13 letni Joe Vana je nekega srečnega dne spoznal Jima Peterika (Survivor). Ta ga je naučil vsega o glasbi in o glasbenem poslu, Vana pa je odkril svoj vokal šele pri 28. letih in tako postal Peterikov studijski demo pevec. Joe in Jim sta sčasoma ustanovila skupino Project Voyager, ki se je polagoma transformiral v Mecca. Leta 2002 so Mecca izdali prvenec istega imena, na albumu pa so sodelovali: basist David Hungate (ex-Toto), bobnar Shannon Forrest (ex-Toto), vokalist Fergie Frederiksen (ex-Toto), Joe Vana (vokal), kitarist Mike Aquino in klaviaturist Jimmy Nichols.

Za naslednik prvenca je Vana potreboval debelih devet let! Leta 2011 je tako izšel “Undeniable”, z Vano pa je na albumu sodeloval švedski kitarist Christian Wolff ter nič manj švedski producent, komponist in kitarist Tommy Denander. Rezultat je bil sapojemajoč album, ki so ga ljubitelji AOR glasbe umestili zavoljo perfekcije med Mr. Mister klasiko “Welcome to the Real World” ter “The Seventh One” skupine Toto.

Leta 2016 je sledil tretji album naslovljen kot “III” na albumu pa sodeluje znova impresivna serija gostov: Shannon Forrest (Toto), Tim Akers (Richard Marx, Amy Grant), David Hungate (ex-Toto) in Joeov sin Joey na kitari.

Album “Everlasting” je produciral Alessandro Del Vecchio.

Seznam skladb na albumu “Everlasting” se glasi:
1. And Now The Magic Is Gone
2. The Rules Of The Heart
3. I Won’t Walk Away
4. The Mistakes We Make
5. These Times Are For Heroes
6. Your Walls Are Crumbling Down
7. Everlasting
8. Falling
9.  Endless Days
10. Living In Fear
11. Your Way

Zasedba:
Joe Vana – vokal
Joey Vana – vokal
Sven Larsson – kitara
Mitia Maccaferri – bas kitara
Alessandro Del Vecchio – klaviature
Mirko De Maio – bobni

Gostujoči glasbeniki:
Pete Alpenborg
Christopher Börjars
Tommy Denander
Vivien Lalu
Stefano Lionetti
Stefano Mainini

#MelodicRock #FrontiersRecords #Mecca

Družabna omrežja:

https://www.facebook.com/joe.k.vana


Meca – “Everlasting” (Frontiers Music Srl. 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki