MENT Ljubljana 2023: nov spomladanski datum in prve najave

CUK Kino Šiška 2022
0 58

MENT LJUBLJANA 2023: PRVIH DEVET ZA DEVETO EDICIJO
29.-31. marec 2023
Ljubljana, Slovenija

Po dveh junijskih edicijah se festival MENT seli na začetek pomladi!

Deveta izdaja festivala glasbenih odkritij se bo odvila na več kot 15 koncertnih in konferenčnih prizoriščih po Ljubljani. Glavnina dogodka je namenjena predvsem novim, slogovno raznovrstnim izvajalcem s cele Evrope. Nepogrešljiv del MENTa je tudi konferenca – vsakoletni zbor glasbenih profesionalcev s celega sveta, ki v Ljubljano prihajajo zaradi koncertnega izbora, mreženja, odličnega regijskega obiska in seveda po dozo svežih informacij ter novih poznanstev.  

»Festival MENT ima sloves enega najpomembnejših evropskih predstavitvenih festivalov – neobremenjen s pompom, a s precej večjo verjetnostjo, da bo zadel v polno s predstavitvijo čudnih, najbolj vznemirljivih izvajalcev.«
Fergal Kinney, LOUD AND QUIET MAGAZINE (Velika Britanija)

MENT Ljubljana letos gosti svoj prvi fokus – Baltski fokus bo predstavil živahne scene Estonije, Latvije in Litve. Prinaša številne izvajalce, glasbene profesionalce, predstavitve in konferenčne teme, ki so vezane na baltske države. Fokus nastaja v sodelovanju z izvoznimi pisarnami Music Estonia, Music Latvia in Lithuanian Music Business Association ob podpori Baltiškega kulturnega sklada.

Prvih 9 nastopajočih za MENT #9

BIRDS OF UNKNOWN (Slovenija)
KLOTLJUDI (Srbija)
LELEE (Slovenija)
MOVEKNOWLEDGEMENT (Slovenija)
NESEN (Latvija)
PLANETA POLAR (Litva)
PUULUUP (Estonija)
WU-LU (Velika Britanija)
ZOUJ (Nemčija)

Prvi glasbeni paket prinaša subtilni novojazzovski trio Birds of Unknown,
srbsko garažno punk formacijo Klotljudi, »jadranske« indie glasnike Lelee, raziskovalce krautrockerske neopsihedelije Moveknowledgement, melanholične latvijske nažigače Nesen, baltski odmev neo-cumbie Planeta Polar, avanturistični estonski neofolk Puuluup, eksplozivno hip-hop/post-punk zmes Wu-Lu in ambasadorje futurističnega popa Zouj.

Super early bird festivalske in PRO PASS vstopnice so že v prodaji

FB dogodek lahko obiščete tukaj
Več na www.ment.si

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki