Metal Church z novo knjigo “Beyond The Black: The Story of Metal Church”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 24

Založba NW Metalworx Books bo v letošnjem novembru izdala knjigo z naslovom “Beyond The Black: The Story of Metal Church” avtorjev Jamesa R. Beacha in Briana L. Narona.

Knjigo “Beyond The Black: The Story of Metal Church” lahko že prednaročite.

Leta 1983 je nekdanji kitarist skupine Lewd Kurdt Vanderhoof združil moči z vokalistom Davidom Waynom, kitaristom Craigom Wellsem, basistom Dukeom Ericksonom in bobnarjem Kirkom Arringtonom ter ustanovil za tisti čas eno najtrših heavy metalskih zasedb, ki so izšle s pacifiškega severozahoda. Vanderhoof je ime Metal Church izbral na podlagi dolgoletne želje, da bi že v San Franciscu sestavil skupino, ki v perfektni maniri združuje agresijo punk rocka in virtuoznost heavy metala. Tako je v zvezni državi Washington naposled le nastala silovita zasedba. Metal Church so bliskovito pritegnili pozornost z demo posnetki, ki so jih posneli v letu ustanovitve, z energičnimi nastopi v živo ter rušilno prodornim prvencem, ki je sledil v naslednjem letu. Temu je sledila sklenitev pogodbe z veliko založbo in prodor do privržencev težkometalne glasbe s celega sveta.

Metal Church delujejo dalje tudi po 40. letih kariere. Preživeli so kup tornadov katerim so botrovale nenehne rokade postave, izguba dveh karizmatičnih vokalistov, prešli so tudi skozi krajšo ero nedelovanja, spremembe v glasbenih trendih,… Vendar tudi danes koncertirajo in snemajo odlične nove studijske albume, pod budnim botrstvom vodje in vizionarja Kurdta Vanderhoofa. Tudi letošnjem letu ni šlo brez menjav v postavi, ko so sprejeli v svoje vrste novega pevca Marca Lopesa, izdali pa so tudi nov studijski album “Congregation of Annihilation”. Zato ostajajo tudi danes orjaški masiv velike zapuščine heavy metala in vsega spoštovanja vredna heavy metal zasedba.

“Beyond The Black: The Story Of Metal Church” je avtorsko delo Jamesa R. Beacha v navezi soavtorja in arhivista Briana L. Narona. Opravila sta poglobljene raziskave ter številne intervjuje z nekdanjimi in sedanjimi člani skupine, člani ekipe, ki je sestavni del turnej, producenti, menedžerji, prijatelji, vrstniki, … Knjiga je polna raritetnih fotografij, vanjo so priloženi tudi popolni seznami opravljenih koncertnih turnej, obsežna diskografija, predgovor pa je prispeval Nick Bowcott, šef skupine Grim Reaper, ki je tudi sodeloval z Metal Church.

Na fotografiji: Kurdt Vanderhoof med nastopom Metal Church v sklopu festivala Bang Your Head!!! 13. 7. 2019 v nemškem Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006-2023, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


“Beyond The Black: The Story Of Metal Church” (NW Metalworx Books, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki