Miles Davis s posthumnim koncertnim albumom iz pariškega nastopa 1991!

Sleepy Night Records 2021
0 58

Miles Davis, ikonski jazzovski trobentač in inovator, bo deležen še enega posthumnega izida, in sicer bo izšel njegov pariški koncert iz leta 1991, z nastopa na prizorišču La Grande Halle, La Villette.

Gre za tretji tovrstni koncertni dokument v trilogiji posthumnih koncertnih izidov “The Lost Concert”, za kar bodo poskrbeli pri založbi Sleepy Night Records, dne 29. 9. 2021. Gre za datum, ki sovpada s 30 obletnico Davisove smrti.

Milesu je na odru tistega zadnjega leta njegovega življenja delala na odru družba sledečih glasbenih mojstrov: Kenny Garrett, Foley, Deron Johnson, Richard Patterson in Ricky Wellman.

Miles Davis je svoj zadnji koncert odigral 25. 8. 1991 na prizorišču Hollywood Bowl, le dober mesec dni pred svojo smrtjo. Naj dodamo da je Miles Davis nastopil vsega nekaj mesecev prej, točneje 30. 3. 1991, tudi v ljubljanskem Cankarjevem domu.

Miles Davis: “The Lost Concert”
CD 1
1. Perfect Way
2. New Blues 
3. Human Nature
4. All Blues
5. In A Silent Way
6. Katia
CD 2
1. Out of Blue/Dig
2. Watermelon Man
3. Penetration
4. Wrinkle
5. Footprints
6. Jean Pierre


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki