Pri No Remorse Records razdrli pogodbo in zaustavili izid Thunderslave prvenca!

0 68

Grška založba No Remorse Records je prekinila pogodbo s heavy metalsko zasedbo Thunderslave doma iz mehiškega Monterreya in zaustavila izid prvenca skupine! V nadaljevanju povzemamo razloge za takšno odločitev založbe.

Predstavniki založbe so včeraj dobili informacijo, da so bili člani skupine Thunderslave vpleteni v vandalizem na svetišču Santa María v mestu Apodaca.

9. 6. 2020 so člani skupine skupaj še z nekaterimi drugimi vpletenimi vstopili na območje svetišča, kjer so uničevali nagrobne plošče, križe in mavzoleje. Predstavniki založbe so prejeli to potrditev po ogledu posredovanega videa, ki nazorno beleži ta incident. V založbi ne vidijo prav nobenega smisla, da čakajo na ukrepe policije in nadaljnje podrobnosti v zvezi z dogodkom, saj menijo da dejanja nasilja in vandalizma, niso skladna z načeli etike in morale, za katerimi stoji ime No Remorse Records. V založbi vsekakor podpirajo svobodno voljo, a znajo obenem povleci črto vselej, kadar sta ogrožena etika in profesionalno delo.

Uradno sporočilo založbe navaja v nadaljevanju ,da no Remorse Records ne želi, da bi promocijsko kampanjo spremljal črni madež, zato ne vidijo druge možnosti, kot da zaustavijo in preprečijo izid prvenca skupine in razdrejo pogodbo z njo.

Prvenec skupine Thunderslave z naslovom “Unchain the Night” bi moral iziti 26. 6. 2020. Vse je bilo že natisnjeno in pripravljeno na promocijo. Tudi promo kopije albuma so bile razdeljene medijem z namenom nadaljnjega oglaševanja in recenziranja.

Pri založbi bodo vse kopije uničili, to pa tudi velja za reklamni material. Obenem priporočajo medijem, da uničijo že prejete promocijske izvode albuma.

Vsem tistim, ki so album kupili s prednaročilom, pa založba sporoča, da bodo prejeli povrnjen denar.

Pri No Remorse Records še dodajajo, da so Thunderslave odslej odvezani vseh obvez do založbe in da se lahko v prihodnje kadarkoli pridružijo drugi založbi, da jim izda njihov prvenec.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki