Objavljen je deseti studijski album Vatre “Javi se kad stigneš”

Dallas Records 2022
0 83

‘‘Javi se kad stigneš’’ je novi, že deseti po vrsti studijski album Vatre. Poimenovan po aktualnem singlu, ki že 7 tednov drži prvo mesto Hrvaške nacionalne radijske top liste singlov.

Na albumu je 10 skladb, pod katerimi je v veliki večini podpisan avtor in pevec Ivan Dečak. Pojavljajo se različne teme, ki se med seboj prepletajo, največkrat so to kronike človeških odnosov, akterji ki se oddaljujejo in ponovno zbližujejo, ter emocionalna ranljivost.

‘‘Sva naša ljeta’’ je prva skladba na albumu ‘‘Javi se kad stigneš’’, hkrati pa je to eden izmed šest predhodno objavljenih singlov – ‘‘Carstvo sunca’’, ‘‘Javi se kad stigneš’’, ‘‘Nova godina nije se dogodila’’, ‘‘Vidi kako se smiješ’’ in ‘‘Rum na usnama’’ – edini duet na albumu, na vokalih se je Vatri pri tej skladbi pridružil fantastični Božo Vrećo.

Na štirih novih skladbah ‘‘Ako imaš video’’‘‘Ruga se tuga’’, ‘‘Zajedno sami’’ in ‘‘Rakete s Vrbika’’ gostuje saksofonist in skladatelj Igor Geržin.

Poleg Ivana Dečaka so svoj avtorski podpis na albumu prispevali tudi ostali člani Vatre – Mario Robert KasumovićMatija Kovač in Mihael Kurjančić. Fantastična Ivana Starčević, pa je ‘‘posodila’’ svoje vokale na skladbi ‘‘Zajedno sami’’.

Produkcija ostaja v varnih rokah že uigranega dvojca Jure Ferine in Pavla Mihovljevića, ki že več let sodelujeta.

Ovitek albuma ima posebno zgodbo: oblikoval ga je Dinko Batarelo, v ovitek pa je vključil dela učencev iz osnovne šole Kralja Tomislava iz zagrebške Trešnjevke, ter je tako skupaj z njimi ustvaril zanimivo naslovnico.

Album ‘‘Javi se kad stigneš’’ prinaša še en uspešen set skladb iz Vatrinega glasbenega studia, še preden pride vinil, pa lahko album poslušate na vseh digitalnih streaming platformah!

Vatro lahko že to soboto, 19.11. ujamete v Ljubljanskem Orto baru, vstopnice so na voljo na Eventim.si in vseh Eventimovih prodajnih mestih (Petrol, Pošta Slovenije…).


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki